Odmor za čaj, delavnica kreativnega pisanja

Dogodek je potekel

Delavnica kreativnega pisanja z Alice, je čas za vadbo pisanja na različne načine.

Kako pogosto si dejansko vzamemo čas za pisanje?
Večina ne prav pogosto, nekateri pa nikoli.

Toda pisanje je metoda, s katero lahko bolje spoznate sebe in svoje doživljanje določenih trenutkov. Jezik je navsezadnje način povzemanja in dekodiranja vsega, kar razumemo o svetu.

Ure kreativnega pisanja so delavnica prostega pisanja, kar pomeni, da se skozi različne ustvarjalne naloge premikamo hitro in intuitivno. Ni pravega ali napačnega načina pisanja in ni pričakovanja, da boste v določenem času karkoli ‘dokončali’.

Vse iztočnice in besedila so napisana in predstavljena v angleščini, tako da bi se morali s komunikacijo v angleškem jeziku počutiti udobno, vendar nobena posebna raven znanja jezika ni potrebna.
Vsakič sledimo podobni strukturi, tako da veste, kaj lahko pričakujete in se počutite varne.

Zamislite si urice kreativnega pisanja, kot vadbo za svojo ustvarjalnost ali pa za enourno potovanje svojega uma v drugo dimenzijo.

 

Kje? Osebno v Vetrinjskem Dvoru (Vetrinjska ulica 30).
Kdaj? Potekajo mesečno, ob ponedeljkih od 18.30 do 19.30
Prihodnji datumi: 5.6
Koliko? 15,00 €
Kako se pridružim? Za vsak termin je prostih 10 mest, prijave so obvezne.

Če želite rezervirati svoje mesto, pišite Alice na creativeteabreaks@gmail.com, obiščite njeno spletno stran ali jo kontaktirajte na instagramu @creative_tea_breaks

Ure ustvarjalnega pisanja bodo prekinjene čez poletje in se bodo znova začele konec septembra 2023.

Lepo vabljeni, da se nam pridružite pri skupinskemu pisanju in kreativnem izražanju.

 

VEČ O DELAVNICI:

Kdo vodi seje?
Alice je Britanka, ki že nekaj let živi v Mariboru. Ko je še živela v Hackneyju v Londonu, je vodila projekt Draft London. Skupina ne obstaja več, vendar so v času delovanja ustvarjali Zine, gostili večere pisanja in imeli podcast. Alice je bila objavljena v enem od njihovih zinov z naslovom “Črta blizu naraščajoče plime”. Njihovo delo si lahko ogledate na Instagramu @draft_london

Diplomirala je iz literature in kreativnega pisanja na londonski univerzi Metropolitan in sodelovala pri First Story, dobrodelni organizaciji za kreativno pisanje za mlade. Alice je dolgoletna pisateljica in ustvarjalna zagovornica. Sledite ji na Instagramu @creative_tea_breaks za redne ustvarjalne nasvete in pisne namige.

 

What are the sessions like?

Martina, writing participant:

What do you consider to be the benefits of the sessions?
“Through this time we become a human diary of stories, poems, and nonsensical writing (which is nonetheless creative and beneficial for us).”

How would you explain what our creative writing sessions are like in your mother tongue?
“Čas namenjen sebi in svojim mislim. Čas, ki je namenjen kreativnosti, spontanosti, razmišljanju, namsehom in lepim besedam. Čas, ki mine zelo hitro, a je zelo dragocen.” (SLO)

 

Mihajlo (writing participant):

How would you explain what our creative writing sessions are like in your mother tongue?
“Radionice kreativnog pisanja za mene predstavljaju ono što je većini ljudi vikend: samo što umesto izlazaka i odmora od mentalnih i drugih napora, sat i po vremena odvojim za nešto kreativno, produktivno i terapeutsko. To je jedini dan i trenutak u nedelji kada sam apsolutno prisutan i posvećen nečemu, ma koliko sitno da je moje stvaralaštvo koje proizlazi iz toga.” (SRB)

How does this creative practice make you feel?
“The sessions are quite therapeutic, I can introspect and create something of my own with words, which is the most powerful way to create things just because we can create something abstract that people can grasp, whether it’s a short poem or a piece of narrative or dialogue. Then, discussing these small creative outputs brings some whole new levels to it, and the world around us. The group vibes help with my anxiety about sharing my work, reading aloud, or even speaking sometimes.”

 

 

Srečanja potekajo v živo v Vetrinjskem dvoru v sodelovanju z Zavodom MARS Maribor.

  Podrobnosti o dogodku

  6. marca, 2023 18:30
  26. junija, 2023 19:30
  Vetrinjski dvor

  Organizira

  Zavod Mars Maribor
  info@marsmaribor.org