Delavnica: (fl)etni ročno izdelan papir

Dogodek je potekel

Recikliranje je lahko enostavno in zabavno!

Ste vedeli, da recikliran papir ponuja veliko možnosti za ustvarjanje in raziskovanje? Pridružite se nam na ustvarjalni delavnici v Vetrinjskem dvoru in se naučite, kako se izdela recikliran papir iz odpadnega papirnatega materiala. V teoretičnem delu ustvarjalnice si bomo ogledali številne primere, iz katerih se bomo naučili kaj vse se lahko ustvari iz recikliranega papirja.

Nato pa se bomo na praktičnem delu delavnice naučili, kako se pripravi okvirje (sita) in papirnato kašo. Za tem si bo v postopku izdelave vsak udeleženec lahko izdelal 4-8 kosov papirja v različnih barvah in dimenzijah (A6 in\ali A5). Papir bodo udeleženci delavnice še isti dan lahko odnesli domov.  Delavnico vodi Tjaša Jamnikar, ki jo recikliran papir kot medij navdušuje in navdihuje pri izdelavi raznovstnih unikatnih izdelkov.

 

Prijave:
Zaradi omejenega števila mest vas prosimo, da se predhodno prijavite s plačilom kotizacije do 13.2.2024.

 

O mentorici:

Tjaša Jamnikar, inž. živil. in preh., je praktikantka umetnostne terapije, vsestranska ustvarjalka in mladinska trenerka, ki širi svoje znanje z vodenjem raznoraznih umetniških delavnic.

O svojem ustvarjanju pravi takole: “Rada učim in vodim, kar sem z leti spoznala in se naučila-sama ali s pomočjo drugih. Stremim k temu, da ima posameznik lastno izkušnjo. Vedno sem navdušena, ko vidim izdelke udeležencev. Premorejo veliko lepote, domislic, zgodb in idej, ki me navdušijo in ganejo. Vsak prostor, ki ga ustvarim, mi odpre nova obzorja in vedno se kaj novega naučim. Ustvarjalnost ne pozna meja, je stik z našo dušo in je njuno potrebna za zdrav razvoj posameznika.”

 

Vabljene zainteresirane družine in posamezniki, da se nam pridružite.

Vstopnica: 30 EUR / osebo

Družinska vstopnica: 50 EUR / do 3 otroke in 2 odrasla, dodatna oseba 10 EUR / osebo.

Zagotovite si mesto s predhodnim nakupom rezervacije.

 


Dogodek organizira Zavod MARS Maribor. V sodelovanju s Tjašo Jamnikar.

 

  Podrobnosti o dogodku

  24. februarja, 2024 10:00
  24. februarja, 2024 13:00
  Vetrinjski dvor
  Vetrinjska ulica 30, Maribor

  Organizira

  Zavod Mars Maribor
  info@marsmaribor.org
  041556332