Delavnica z glino: Pravljično lončarstvo

Dogodek je potekel

Delavnica oblikovanja glinene šalčke, ki jo pospremi izbrana pravljica.

 

Pridružite se nama na delavnici ‘Pravljično lončarstvo’. Mojca nas bo popeljala v pravljični svet skozi ljubeče besede izbrane pravljice, ki nagovarja pomembnost dotika in medosebnih odnosov. Nina bo glavno temo pravljice prizemljila z lončarsko delavnico na kateri si bo vsak izdelal unikatno šalico in vanjo odtisnil svojo dlan.

 

Delavnica je primerna za majhne in velike in  tako za tiste, ki že imate izkušnje z glino, kot tudi za začetnike.

 

Srčno vabljeni.

 

Cena na osebo: 50,00 €. Vsi materiali, 2x žganje in glaziranje so vključeni v ceno.

Prijave: Število mest je omejeno. S plačilom kotizacije, si zagotovite mesto na delavnici info@ateljelela.com.

 


O mentorici:

Nina Dečman Kološa je ustvarjalka, ki pod svojo blagovno znamko Atelje LeLa izdeluje čudovite skodelice in drugo uporabno keramiko. Po uradni izobrazbi je socialna delavka, življenje pa jo je pripeljalo v svet gline, ki je bila ljubezen na prvi dotik. Oblikovanje gline je njena meditacija. Takrat se umiri, prizemlji in pusti domišljiji prosto pot. Takrat misli odnese proč in vodstvo prevzamejo roke. Navdih najde v naravi. Po sprehodu ob morju ali v gozdu vedno nabira darove narave, ki jih kasneje vtisne v glino in ji na tak način vdihne prvinskost. Tudi v oblikah zasleduje naravne, organske, nežne, življenjske krivulje in oblike. Je ženska, ki življenje zajemam z veliko žlico in se mu predajam v vseh valovih.

Mojca Veler  je že vrsto let goreča ambasadorka pristnega človeškega dotika – verjame, da dotik ustvarja globoke vezi med ljudmi. Njena terapevtska zgodba Bonbončica je kot nevidna nit, ki povezuje srca in ustvarja trajne spomine. Mojca se neomajno uči od otrok, ki ji vsak dan znova razkrivajo čarobnost neposredne iskrenosti in brezmejne radovednosti. Kot vzgojiteljica, že več kot 20 let, spretno tke mrežo medosebnih odnosov, ki temeljijo na spoštovanju, razumevanju in empatiji. Na prvem mestu so odnosi, ki gradijo mostove med ljudmi in razkrivajo bogastvo človeškega srca.

Dogodek organizira Nina Dečman Kološa v sodelovanju z Zavodom MARS Maribor.

 

  Podrobnosti o dogodku

  5. aprila, 2024 16:00
  5. aprila, 2024 18:00
  Vetrinjski dvor
  Vetrinjska ulica 30, Maribor

  Organizira

  Zavod Mars Maribor
  info@marsmaribor.org
  041556332