Jesen-išče

Dogodek je potekel

Jesensko kreativno raziskovanje in rajanje.

Raziskujmo jesenska opravila, ki so jih poznali včasih ter spoznajmo in praznujmo običaje, ki jih poznamo danes. Ustvarjali bomo z odtisi listov, izdelovali možiclje iz plute, iskali iglo v kopici sena, se igrali Gnilo jajce, si ogledali dokumentarni film jesenskih običajev, v sodelovanju s Festivalom Maribor pa bomo prisluhnili koncertu.

V sodelovanju z društvom Za Živali! se bomo spoznali z avtorico Tanjo Badalič in obeležili dneve boja proti speciesizmu. Prisluhnili bomo njeni Zgodbi o Zajcu, ki je izgubil svoj prostor. Gre za medgeneracijsko slikanico, v kateri gledamo svet skozi zajčje oči. Glavni junak se poskuša boriti proti človekovemu neodgovornemu odnosu do okolja in živali, vse dokler …

 

Redosled dogodka:

16.00 – 18.00

USTVARJALNICA // Odtiskovanje listov

GLEDALIŠKA GIBALNICA // Gnezdišče

RAZISKOVALNICA //  Možicelj iz plute

IGRAJMO SE // Iskanje igle v kopici sena

IGRAJMO SE // Gnilo jajce

 

16.00

PRAVLJICA // Dnevi boja proti speciesizmu: Pravljični popoldan z eko zgodbico: Zgodba o Zajcu, ki je izgubil svoj prostor, Tanja Badalič

 

17.00

KONCERT // koncert v sodelovanju s Festivalom Maribor

 

18.00

KONCERT // Slovenska popevka, koncert v sodelovanju z jazz oddelkom Konservatorija Maribor

 

 

Vstopnica: 6 EUR / osebo.

Družinska vstopnica: 15 EUR / do 3 otroci in 2 odrasla, dodatna oseba 4 EUR / osebo.

 

Koncert za otroke od enega do devet let, z naslovom 8 strun, v organizaciji Festivala Maribor 2022 predstavlja izjemna mlada domača glasbena talenta: violončelista Ariela Veija Atanasovskega in violinistko Zalo Frangež. Glasbenika bosta otrokom predstavila bogastvo zvočnosti svojih godal in razkazala raznovrstno glasbo, ki jo lahko izvajata na osmih strunah.

 

Sledila mu bo Slovenska popevka, ki praznuje 60 let. Gre za nastop dijakov jazz oddelka na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru, ki bodo septembrski večer obarvali z zvoki skupnega muziciranja pod mentorstvom Matjaža Dajčarja in Luke Gaiserja. Predstavili se bodo s šopkom izbranih jazzovskih popevk velikih mojstrov slovenske popularne glasbe.

 

Nastopajo: Instrumentalisti oddelka za jazz na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor ter vokalne solistke – Lia Belšak, Veronika Brunec, Maruša Kunst, Anja Lorber, Gala Perhavec, Pia Rauter, Neža Šauperl.

Mentorji: Ana Bezjak, Maša But, Matjaž Dajčar, Luka Gaiser

 

Dogodek organizira Zavod MARS Maribor v sodelovanju z društvom Za Živali! in Festivalom Maribor ter s podporo Mestne občine Maribor, Ministrstva za kulturo in Zavoda RS za zaposlovanje. Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

  Podrobnosti o dogodku

  24. septembra, 2022 16:00
  24. septembra, 2022 19:00
  Vetrinjski dvor

  Organizira

  Zavod Mars Maribor
  info@marsmaribor.org
  041556332