Vpis: Spletne fletne delavnice

Dogodek je potekel

Ste ena tistih družin, ki trenutno živi izven Slovenije, vseeno pa želite ohranjati stik s slovenskim jezikom in slovensko tradicijo?


VPIS: od 15. avgusta do 18. september do 23.59 (CET)

Trajanje delavnic: celoletno

 

Vabljeni k vpisu celoletnim delavnicam Spletne fletne, ki so namenjene družinam, ki želijo spoznavati slovensko kulturno dediščino skozi ustvarjanje in hkrati krepiti znanje slovenskega jezika.

Spletne fletne delavnice so namenjene družinam z otroki, starimi od 5. do 12. let. Izvajajo se enkrat mesečno preko spleta od oktobra do junija. Vsaka delavnica traja 60 minut. Skupine z družinami oblikujemo glede na državo, jezik, časovni pas, število članov družine ter starost otrok. Vodijo jih mentorji, ki poleg slovenščine, tekoče govorijo tudi angleški oz. nemški jezik in tako otroke lažje navdušijo k sodelovanju. Spletne fletne delavnice v spletni učilnici ponujajo vsak mesec raznovrstne namige za skupno ustvarjanje, prostočasenje in slovensko kulinariko.


Otroci od 5. do 12. leta:

– urijo slušno in govorno razumevanje slovenskega jezika;
– spoznavajo kulturno dediščino Slovenije;
– ohranjajo stik z domovino;
– urijo motorične in socialne spretnosti.

 

Kaj pridobijo družine:

– skupno raziskovanje slovenske kulturne dediščine;
– skupno ustvarjanje in timsko delo;
– trenutek za kakovostno druženje ter številne ideje, kako kvalitetno preživljati prosti čas z otroki;
– Spletne fletne delavnice se izvajajo v manjših, individualiziranih skupinah, ki jih sestavlja manj kot 10 družin. Po zbranih prijavah vsako leto formiramo stalne skupine. Te so sestavljene premišljeno, so optimizirane in prilagojene starosti otrok in državam, v katerih se nahajajo družine.
– Materiale za delavnice prejmejo družine po pošti in so vključene v ceno.

 

Spletne fletne delavnice se izvajajo v manjših, individualiziranih skupinah, ki jih sestavlja do 6 družin. Po zbranih prijavah vsako leto formiramo stalne skupine. Te so sestavljene premišljeno, so optimizirane in prilagojene starosti otrok in državam, v katerih se nahajajo družine.

Materiale za delavnice prejmejo družine po pošti in so vključene v ceno.

Program Spletnih Fletnih 2023/2024

Letošnje šolsko leto Spletnih Fletnih bomo začeli zadnji vikend v septembru in sicer z izdelavo makete kozolca. Oktobra bomo za Noč čarovnic naredili strašne buče velikanke iz papirja. Novembra se bomo s palčkovo vasico in izdelavo venčka pripravili na advent, decembra pa bomo iz volne naredili okrasne kapice, s katerimi si boste lahko pričarali veselo decembrsko vzdušje. Januarja bomo nadaljevali s spoznavanjem slovenske kulture, natančneje Franceta Prešerna. Pri tem si bomo pomagali s senčnim gledališčem. Februarja pa bomo obeležili najljubši praznik velikih in malih otrok – pust! In sicer z izdelavo okrasne maske cerkljanskega Laufarja. Marca v mesto prihaja pomlad. Izdelali bomo leseni splav z jadrom iz blaga, aprila pa nas bodo za veliko noč obiskale spomladanske ptičice siničice, ki jih bomo prav tako izdelali sami. Maja se bomo učili o tem, kako pomembne so za naš planet čebele in jih nekaj tudi naredili iz storžev in preje. Junija pa se bomo z imenitnimi pečatniki spomnili časov v katerih je živel in ustvarjal Primož Trubar.

Julija in avgusta si bomo privoščili poletne počitnice, a materiali in navodila za samostojno poletno ustvarjanje in raziskovanje Slovenije bodo nared. Julija bo na voljo ustvarjanje gorskih planik iz doma narejenega papirja, avgusta pa bomo iz recikliranih materialov izdelali škatle in vrečke, v katere bomo lahko pospravili spominke iz poletnih počitnic.

Materiali, ki jih uporabljamo na delavnicah in jih boste prejeli v škatli, so naravni. Pustite se presenetiti, vsekakor pa med drugim pričakujte tudi storže, volno, prejo, les, paličice, vrvice, papir in vosek. Med izdelovanjem in ustvarjanjem se bomo urili v fino motoričnih spretnostih. Ne uidejo nam rezanje, lepljenje, vozlanje, vezenje, prepogibanje, preprijemanje, navijanje…

Hkrati pa vas bodo v zaprti spletni skupini vsak mesec čakale tematske vsebine, ki bodo na zabaven način pomagale otroka in družinam podpreti odkrivanje Slovenije na daljavo. Vsak mesec bo na voljo nekaj skrbno izbranih fotografij, poezije, zabavnih pesmi, posnetkov predstav, informativnih in izobraževalnih vsebin, ilustracij, priporočil zanimivih knjig, člankov in še MARSikaj.

 

Cena:

Cena celoletnega programa 2023/2024 z materiali za 10 delavnic, ki jih prejmete po pošti, je 290,00 EUR na družino. V škatli so materiali za 1 otroka, vsak dodaten komplet materialov stane 40,00 EUR.


V ceno je vključenih:

– 10 spletnih delavnic izvedenih preko Google Meet;
– fizični materiali za 10 spletnih delavnic, ki jih prejmete v igralni škatli po pošti;
– vrečka presenečenja za takojšnje ustvarjanje;
– poštnina;
– dostop do spletne učilnice;
– navodila in mentorstvo;

BONUS: 2 spletna tečaja / napotki za samostojno ustvarjanje v poletnih mesecih.

 

Za plačilo v enkratnem znesku, vam podarimo 10% popust (261,00 EUR).


Način plačila:

– PayPal
– Kreditne kartice
– Plačilo z UPN (bančno nakazilo)
– Plačilo na obroke po računu (v tem primeru je cena 290,00 EUR, za podrobnosti nas kontaktirajte na info@marsmaribor.org)

 

Za udeležbo so potrebne prijave, število mest je omejeno. Z nakupom celoletnega programa podpirate tudi izvedbe delavnic za otroke v lokalnem okolju, ki jih v Mariboru izvajamo v živo in prek spleta.

  Podrobnosti o dogodku

  15. avgusta, 2023 0:00
  18. septembra, 2023 23:59
  Splet

  Organizira

  Zavod Mars Maribor
  info@marsmaribor.org
  041556332