fbpx
Pokličite nas na 041 556 332 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

Doživljam, torej sem

Doživljam, torej sem

 

Razstava klasične, novomedijske in intermedijske umetnosti z zabavnimi nalogami in igrami

 

Barva, črta, zvok, gibanje, platno, žica, glina, ekran, slika, risba, kip, instalacija, prostorska postavitev, video in še več. 

Vse to povezuje umetnost z življenjem. Pravijo, da posameznik v galerijskem prostoru povprečno  opazuje umetniško delo celih 8 sekund. Pravijo, da Evropejec povprečno preživi uro in 15 minut na dan na socialnih omrežjih. Vilinsko mesto nam omogoča užitke in praznovanja, sprehode po ulicah, razstave in gledališke predstave ter koncerte kar ves mesec december. Pravimo, da podiramo rekorde v prijetnih trenutkih.

S svojimi koncepti in programi se Vilinskemu mestu kot partner pridružuje projekt konS – platforma sodobne raziskovalne umetnosti. Predstavitev umetnikov in organizacij, demonstracije delavničarskih in izobraževalnih pristopov, nacionalnih/lokalnih ekip ter spoznavanje orodij in materialov so aktivnosti, ki omogočajo vpogled v sodobne umetniško-raziskovalne prakse.  

Neformalna izobraževanja so ena ključnih aktivnosti projekta konS, zato formiramo ekosistem ustvarjalnih delavnic, v katerih pridobivamo znanje s področja novih tehnologij, kot so biotehnologija, biologija, nosljiva tehnologija, digitalni mediji, zvok, energetika, robotika, alternativni viri energije, procesiranje signalov ipd. V Vilinskem mestu platforma konS predstavlja nacionalne in lokalne partnerje v polju produkcije in izobraževanja.

Več o projektu konS.

 


 

Projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Zavod MARS Maribor, Irena Pamič in Projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost