Pokličite nas na 031 721 815 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

ARDUINO

Date

20 - 24 Avg 2018
Expired!

Time

09:00 - 13:00

Cena

95,00€

značke

Atelje

ARDUINO

Delavnica prepletanja programiranja in umenosti za otroke z Ireno Pamič

20.–24. 8. 2018, 9.00–13.00

Marsova izba, Vetrinjski dvor

 

Sedanjost, ki jo živimo in čutimo, je prepletena s sodobno tehnologijo. Umetnost in oblikovanje pa sta tradiciji, ki sta v naših življenjih prisotni že od vekomaj.

Otrokom in mladostnikom želimo približati preproste pristope pri spoznavanju fizike, tehnike, programiranja in umetnosti. S pomočjo lastne kreativnosti in domišljije si zamislimo motiv, ki ga skozi umetnost (obliko) in tehnologijo (mikrokontroler Arduino) ustvarimo. Skozi proces se učimo sestavljanja preprostih elektronskih vezij, ki jih kontroliramo s programsko kodo, vezje, ki smo ga ustvarili pa nato vstavimo v izdelek, ki smo ga s pomočjo umetniškega navdiha, na primerih priznanih umetnikov in oblikovalcev ter arhitektov, tudi sami izdelali.

Sledimo načinu STEAM, ki je druženje, raziskovanje in učenje v neformalnem izobraževalnem okolju. STEAM je kratica za S – science (znanost), T – technology (tehnologija), E – engineering (tehnika), A – art (umetnost) in M – mathematics (matematika).

Združujemo področja in spodbujamo ustvarjalnost, ki vodi naše možgane k preprostim in drugačnim rešitvam. Druženja ponudijo prepletanje različnih vsebin, ki se s pomočjo mikrokontrolerja Arduino in komponent združujejo v zaključene izdelke.

 

Arduino (mikrokontroler) je odprtokodno razvojno okolje, ki nudi preproste in različne tehnološke, umetniške in oblikovne rešitve. Primeren je za raziskovanje in učenje, preprost za uporabo in predvsem namenjen začetnikom, ki se želijo pobliže spoznati s področji programiranja in elektrotehnike.

 

Tečaj je namenjen otrokom med 10. in 14. letom starosti.

Vodila ga bo profesorica likovne vzgoje in izkušena mentorica umetniških delavnic Irena Pamič.

 

Obvezne prijave, število mest je omejeno. Več informacij in prijave na telefonski številki 040 261 931 (Irena).

CENA: 95 evrov/osebo, ki vključuje poletno razvajanje skozi umetnost in tehnologijo ter vključuje strokovno mentorstvo, material in končni izdelek

0 Comments

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

fifteen + 8 =