Pokličite nas na 031 721 815 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

Čitalnica na dvorišču

Date

04 Maj 2019
Expired!

Time

10:00 - 13:00

značke

Čitalnica

Čitalnica na dvorišču

O rdeči kokoški, irska ljudska

Sobota, 4. 5. 2019, 10.00–13.00

Dvorišče Vetrinjskega dvora, Marsova izba

 

Tudi v maju pod našim najljubšim drevesom gostimo Čitalnico na dvorišču. Pomladna srečanja s knjigo so namenjena spoznavanju ljudskih pravljic različnih evropskih držav. Tokrat gremo na Irsko, s pravljico O rdeči kokoški.

Pravljico pripoveduje Vojka, ki se bo z vami o njej tudi pogovarjala. Izbrskali smo tudi zanimivosti o tej zeleni deželi, pa vam povem kakšno. V Igrarajah bomo razigrani, v Ustvarjalnicah pod milim nebom bomo ustvarjali, v Kuhni iz pravljic pa kuhali jedi, ki prihajajo iz posamezne dežele.

Seveda pa v Čitalnici domujejo tudi knjige za branje in igrače za igranje.

Saj veš, knjige imajo srce na pravi strani!

 

Na meniju:

10.00–10.30

– EVROPSKE LJUDSKE: O RDEČI KOKOŠKI, pravljica in prisrčen pogovor / brezplačno

10.30–11.00

– IGRARAJE: KOKOŠKE IN LISICA, gibalna igra / brezplačno

11.00–13.00

– USTVARJALNICA POD MILIM NEBOM: PRAVLJICE BREZ MEJA: ŽIVALI IZ JAJČNIH ŠKATEL, likovna delavnica poustvarjanja junakov iz pravljice / brezplačno

– KUHNA IZ PRAVLJIC: COLCANNON, IRSKI PIRE Z ZELENJAVO, kulinarična delavnica / 1 žetonček

 

Ljudske pravljice nimajo gospodarja. Prehajale so od ust do ust in ker imamo srečo, jih je na poti v času nekdo zapisal. Za knjigo Mamka Bršljanka, v kateri domuje tudi O rdeči kokoški, je pravljice izbrala in prevedla Kristina Brenkova, ilustrirala pa jih je Ančka Gošnik Godec. V knjigi so zbrane kratke, prijazne pravljice, ki jih poslušajo otroci v številnih jezikih tega sveta. Rojevale so se po vsem svetu, se prenašale iz roda v rod in ostale žive do danes.

 

KULTURNI ŽETONČEK

MARS je skupina predanih pedagogov, mentorjev in drugih ustvarjalcev v kulturi, ki z veseljem ustvarja kvalitetne in zabavne kulturne dogodke ter izobraževalne vsebine za otroke in družine, mlade in odrasle.

Da bomo lahko še naprej pripravljali programe, jih širili, poglabljali in izboljševali, za nekatere vsebine uvajamo simbolično plačilo – Kulturni žetonček, ki stane 2 €. Za predstavo bo tako potrebno odšteti 2, za disko 1, prav tako za nekatere delavnice, določene vsebine pa bodo še vedno brezplačne.

Kulturne žetončke bo mogoče kupiti na vsakem dogodku, ob nakupu 10-ih, vam bomo enega podarili.

Hvala za podporo in razumevanje!

 

Za kave, kavice, kofetke in druge dobre napitke poskrbi Klub Wetrinsky.

0 Comments

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

four × 5 =