Pokličite nas na 031 721 815 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

ČITALNICA NA DVORIŠČU

Date

28 Mar 2020
Expired!

Time

10:00 - 13:00

značke

Čitalnica

ČITALNICA NA DVORIŠČU

Butorajska koza, slovenska ljudska, 4+ in naprej brez mej

Sobota, 28. 3. 2020, 10.00–13.00

Marsova izba in dvorišče Vetrinjskega dvora

 

Z marcem se pod naše najljubše drevo vrača Čitalnica na dvorišču. Pomladna srečanja s knjigo bodo namenjena spoznavanju slovenskih ljudskih pravljic, ob spremljavi ustvarjalnih delavnic na temo starih obrti, kulinaričnega pripravljanja preprostih jedi in igranja starih pozabljenih iger.

Tokratna pravljica Butorajska koza prihaja iz Bele krajine. Kar precej hudomušna je. V Igrarajah bomo preskakovali koze, igrali Kozaklamf in še kaj, v Ustvarjalnici pod milim nebom bomo vezali belokranjski drenek, v Kuhni iz pravljice pripravljali mladi sir, povabili pa smo tudi mojstre in mojstrice starih obrti, ki bodo pokazali, kako se kaki obrti ali umetnosti streže.

Seveda pa v Čitalnici domujejo tudi knjige za branje in igrače za igranje.

Saj veš, knjige imajo srce na pravi strani!

 

REDOSLED DNEVA

 

10.00–13.00

BOLJE BRANJE KOT NERGANJE, branje knjig iz naših knjižnih polic

KNJIŽNA BOLHA, knjižna menjalnica

SEMENJI DEN, prikazi starih obrti s prodajno razstavo (brezplačno)

10.00–10.30

SLOVENSKE LJUDSKE: BUTORAJSKA KOZA, pravljica in prisrčen pogovor (brezplačno)

10.30–11.00

IGRARAJE: KOZAKLAMF IN DRUGE KMETSKE IGRE, raziskovanje starih iger in igranje (brezplačno)

11.00–13.00

USTVARJALNICA POD MILIM NEBOM: BELOKRANJSKI DRENEK, etnološka delavnica izdelovanja butar (1 Kulturni žetonček)

KUHNA IZ PRAVLJIC: MLADI SIR, kulinarična delavnica (1 Kulturni žetonček)

 

O PRAVLJICI

Ljudske pravljice nimajo gospodarja. Prehajale so od ust do ust in ker imamo srečo, jih je na poti v času nekdo zapisal. Pričujoča je izšla v slikanici založbe Ajda, priredil jo je Saša Pergar, ilustrirala Kristina Krhin, prebrala pa jo bo Vojka Miklavc.

 

SOBOTA ZA DRUŽBO

Sobote za družbo na Marsu so prijetna doživetja, v katerih se ob knjigi, filmu, plesu, gledališču, glasbi, kulturni dediščini in vizualni umetnosti srečujemo vse in vsakršne družine ter posamezniki, ki si želimo prijetne bližine.

 

KULTURNI ŽETONČEK

MARS je skupina predanih pedagogov_inj, mentorjev_ic in ustvarjalcev_k v kulturi, ki z veseljem ustvarja kvalitetne in zabavne kulturne dogodke ter izobraževalne vsebine za otroke in družine, mlade in odrasle.

Da bomo lahko še naprej pripravljali programe, jih širili, poglabljali in izboljševali, za nekatere vsebine uvajamo simbolično plačilo – Kulturni žetonček.

Cena 1 žetončka je 2 EUR. Ob nakupu 5 žetončkov prejmete darilo (mošnjiček), ob nakupu 10-ih pa vam poleg mošnjička podarimo še dodaten žetonček.

NOVOST v ponudbi je DRUŽINSKA VSTOPNICA, ki vsem družinskim članom omogoča udejstvovanje na vseh Sobotah za družbo, neomejeno ustvarjanje in izobraževanje skozi vse leto.

Cena družinskega paketa za vse družinske člane je 149 EUR.

Žetončke in paket je mogoče kupiti ob vsakem dogodku in v rednem odpiralnem času Zavoda MARS Maribor v Vetrinjskem dvoru.

 

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa!

 

Organizira Zavod MARS Maribor. Projekt je sofinanciran s strani Mestne občine Maribor, Ministrstva za javno upravo, Centra za kreativnost in EU – Evropski sklad za regionalni razvoj (ESRR).

0 Comments

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

one × 2 =