Pokličite nas na 031 721 815 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

Čitalnica na dvorišču

Date

02 Sep 2017
Expired!

Time

10:00 - 19:00

Cena

brezplačno

značke

Čitalnica

Čitalnica na dvorišču

Pripojedke s prevajalko Zalo Stanonik

Marsova izba in dvorišče Vetrinjskega dvora, 10.00–13.00 in 15.00–19.00

za vse generacije

Čitalnica na dvorišču se vrača na svoje najljubše dvorišče, tisto v Vetrinjskem dvoru. Spet smo tu, s pticami med knjižnimi policami. Med tednom Bolje branje kot nerganje, od 10. do 16. ure, ob sobotah pa še ustvarjanje, igranje, Pravljice na koncu mavrice, predstave šolske kulturne produkcije in predvsem obiski priznanih slovenskih avtorjev otroške in mladinske literature, ki nam bodo brali in pripovedovali. Pa Igraraje, poustvarjanje na temo izbranega književnega dela, kaj bi ob sobotah sploh še raje?

V prvo jesensko Čitalnico na dvorišču vas povabita Zavod MARS Maribor in Založba Pivec, ki tokrat v goste pripeljeta ZALO STANONIK. Zala je vodja projektov pri Založbi Pivec, uredila je okoli 100 knjig s področja zgodovine, medicine, poslovnih ved ter leposlovja, predvsem za otroke, pa tudi za odrasle. Zala je tudi prevajalka, ki je prevedla več kot 10 knjig iz angleščine, od tega nekaj priročnikov in nekaj knjig za otroke. Njen zadnji prevod je knjiga PRIPOJEDKE, ki prinaša izbor svetovnih pravljic, ob njih pa preproste recepte.

»Kako hitra je lahko bežeča palačinka? Koliko tatov se mora zbrati skupaj, da bi zares lahko ukradli krušne vonjave? Kateri kamen naredi juho najokusnejšo? Kako čaroben je ples fižolčkov v želodcu? Koliko pečenih jabolk sme pojesti prava princesa? Pripravljanje jedi je najbolj pravljično takrat, ko zraven prebiramo zgodbe. Dobre zgodbe pa so vedno začinjene s kančkom čarobnosti.

Avtorici kuharske knjige Pripojedke, Jane Yolen, priredba zgodb, in Heidi E. Y. Stemple, recepti, sta navdih za jedi iskali v svetu domišljije: v svetu pravljic, legend in pripovedk. Mladim kuharjem začetnikom – mi smo jih poimenovali kar kuhalci – pri sukanju kuhalnice svetujeta prav to: obilo domišljije.«

 

 

10.00–13.00, 15.00–19.00

BOLJE BRANJE KOT NERGANJE, čitalnica

KNJIŽNA BOLHA, knjižna menjalnica

11.00

SPOZNAJ AVTORICO: Pripojedke, Pravljična kuharska knjiga za mlade bralce, jedce in kuhalce s prevajalko Zalo Stanonik

11.30

IGRARAJE: Pravljično-kuharsko doživetje, kulinarične delavnice

12.30

PRAVLJICE NA KONCU MAVRICE, branje zgodb in pravljic

15.00–18.00

USTVARJALNICE POD MILIM NEBOM: Moja prva knjiga receptov, delavnica oblikovanja zvezčiča

18.00

PREDSTAVA NAS ZABAVA, šolska kulturna produkcija

 

Knjige imajo srce na pravi strani!

 

Čitalnica na dvorišču je brezplačna in nadvse privlačna.

Delno je financirana s strani MOM.

0 Comments