Pokličite nas na 031 721 815 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

Čitalnica na dvorišču

Date

16 Sep 2017
Expired!

Time

10:00 - 19:00

Cena

brezplačno

značke

Čitalnica

Čitalnica na dvorišču

Harun in jasmin s sirsko ilustratorko in avtorico Nadine Kaadan

Marsova izba in dvorišče Vetrinjskega dvora, 10.00–13.00 in 15.00–19.00

za vse generacije

 

Spet smo tu, s pticami med knjižnimi policami, v Čitalnici na dvorišču v Vetrinjskem dvoru. Med tednom Bolje branje kot nerganje, od 10. do 16. ure, ob sobotah pa še ustvarjanje, igranje, Pravljice na koncu mavrice, predstave šolske kulturne produkcije in predvsem obiski priznanih slovenskih avtorjev otroške in mladinske literature, ki nam bodo brali in pripovedovali. Pa Igraraje, poustvarjanje na temo izbranega književnega dela, kaj bi ob sobotah sploh še raje?

Na obisku v Sloveniji se mudi Nadine Kaadan, večkrat nagrajena avtorica otroških knjig in ilustratorka iz Damaska v Siriji. Sedaj živi v Londonu, kjer je končala magisterij iz umetnosti in politologije na univerzi Goldsmith. Njeno poslanstvo je spodbujanje bralne kulture v arabskem svetu. Objavila je več kot 15 knjig z različnimi založniki. Njene zgodbe se včasih dotikajo občutljivih tematik, kot so otroci s posebnimi potrebami in aktualne krizne razmere v arabskem svetu. Njena slikanica Leila, odgovori mi! je prejela nagrado Anna Lindh za najboljšo fiktivno knjigo za otroke s posebnimi potrebami v letu 2011 in se zdaj uporablja za poučevanje arabskega jezika na univerzi Harvard in Tufts univerzi. Avtoričina zadnja knjiga Jutri, v originalu Ghadan, o vsakdanjem življenju fantka med sirskim konfliktom je prejela pozitivno recenzijo v italijanskem dnevniku Corriere della Serra, pod naslovom “Narisal sem sanje o miru za Sirijo”.

V Čitalnico na dvorišču pa Nadine prinaša čisto sveže prevedeno knjigo HARUN IN JASMIN.

»Maček Harun svoje dneve najraje preživlja dremajoč na sončnih dvoriščih Damaska. Nekaj pa mu vedno pokvari spanec – jasmin! Harun nikakor ne prenese sladkobnega vonja njegovih cvetov. Zaradi jasmina mora neprestano kihati! Zato nekega dne skuje načrt, kako se bo rešil te nadloge. Vendar niti sluti ne, kako močno bo s tem ujezil Jasminovega duha. Čudovito ilustrirana in izjemno zabavna zgodba nagrajene sirske ilustratorke in avtorice Nadine Kaadan te bo popeljala v svet starodavne in bogate sirske kulture, dvojezična izdaja pa ti bo omogočila tudi raziskovanje skrivnostne arabske pisave.«

 

10.00–13.00, 15.00–19.00

BOLJE BRANJE KOT NERGANJE, čitalnica

KNJIŽNA BOLHA, knjižna menjalnica

11.00

SPOZNAJ AVTORICO: Harun in jasmin s sirsko pisateljico in ilustratorko Nadine Kaadan

11.30

IGRARAJE: Likovna ustvarjalnica z avtorico in delavnica spoznavanja umetnosti arabskega sveta

12.30

PRAVLJICE NA KONCU MAVRICE, branje zgodb in pravljic

15.00–18.00

USTVARJALNICE POD MILIM NEBOM: Spoznavamo arabski svet

18.00

PREDSTAVA NAS ZABAVA: Koncert KUD Coda

 

Knjige imajo srce na pravi strani!

 

Čitalnica na dvorišču je brezplačna in nadvse privlačna.

Delno je financirana s strani MOM.

0 Comments