Pokličite nas na 031 721 815 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

Čitalnica na dvorišču: Kiti plavajo počasi z Esadom Babačićem

Date

22 Apr 2017
Expired!

Čitalnica na dvorišču: Kiti plavajo počasi z Esadom Babačićem

Čitalnica na dvorišču odpira duri na stežaj! Spet smo tu, s pticami med knjižnimi policami. Med tednom Bolje branje kot nerganje, od 10. do 16. ure, ob sobotah pa še ustvarjanje, igranje, Pravljice na koncu mavrice, predstave šolske kulturne produkcije in predvsem obiski priznanih slovenskih in tujih avtorjev otroške in mladinske literature, ki nam bodo brali in pripovedovali. Pa Igraraje, poustvarjanje na temo izbranega književnega dela, kaj bi ob sobotah sploh še raje?

Tokrat v Čitalnici gostimo pesnika, pisatelja in novinarja ESADA BABAČIĆA, ki povabi na nežno in poetično plovbo v pravljico KITI PLAVAJO POČASI vso družino. »Ljubezen spreminja nas in svet okrog nas – vredna je, da se zanjo potrudimo, a spreminjati se v imenu ljubezni, to ni dobro.« V dvojezični knjigi, zgodba je zapisana v slovenščini in angleščini, srečamo kita, ki je tako neznansko velikanski, da je drugim in sebi »v napoto«. Ko se zaljubi v delfinko pa je vse samo še huje. Nam je to tuje?
»Kdor plava počasi, bo slejkoprej našel svoj prostor v morju, ki nas obkroža. Plavajte z nami in skupaj bomo globlji in modrejši.« Srčne ilustracije za knjigo izdano pri KUD Nika je prispevala Mojca Sekulič Fo. Na dah v njo!

V tednu 20. slovenskih dnevov knjige v Mariboru pa na povabilo KUD Sodobnost International v goste prihaja tudi češka ilustratorka GALINA MIKLINOVA, avtorica ilustracij zabavne in napete serije knjig o lihožercih pisatelja Pavla Šruta, ki je močno zaznamovala češko mladinsko pisanje zadnjega desetletja. S prevajalcem Petrom Kuharjem nam bosta predstavila tretjo knjigo o bitjih, ki jedo štumfe, z Galino pa bomo lahko tudi ustvarjali. Kam je izginila leva nogavica? Med nami so LIHOŽERCI!

10.00–13.00, 15.00–19.00
BOLJE BRANJE KOT NERGANJE, čitalnica
KNJIŽNA BOLHA, knjižna menjalnica
11.00
IGRARAJE, poustvarjanje in druge aktivnosti za poglabljanje doživetja
12.00
SPOZNAJ AVTORJA: Kiti plavajo počasi z Esadom Babačićem
12.30
PRAVLJICE NA KONCU MAVRICE, branje zgodb in pravljic
16.00
SPOZNAJ AVTORJA: Lihožerci s češko ilustratorko Galino Miklinovo
16.30–18.00
USTVARJALNICE POD MILIM NEBOM: Lihožerci, lutkovna delavnica
18.00
PREDSTAVA NAS ZABAVA: Sneguljčica, Dramska skupina OŠ Bojana Ilicha

Knjige imajo srce na pravi strani!

Čitalnica na dvorišču je brezplačna in nadvse privlačna.
Delno je financirana s strani MOM.

Zavod MARS Maribor v sodelovanju s KUD Sodobnost International

0 Comments