Pokličite nas na 031 721 815 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

Čitalnica na dvorišču: Lojza iz vesolja z Majdo Koren

Date

11 Jun 2016
Expired!

Čitalnica na dvorišču: Lojza iz vesolja z Majdo Koren

Spet smo tu s Čitalnico na dvorišču, na našem najljubšem, v Vetrinjskem dvoru. Čitalnica na dvorišču je udobno srečanje s knjigo, pod starim orehom, kjer se ob nežnem ščebetu ptic v miru lahko prepustimo neznanim svetovom.
Bolje branje kot nerganje, Knjižna bolha, Pravljice na koncu mavrice, Ustvarjalnice pod milim nebom, Predstava nas zabava, Spoznaj avtorja in Igraraje, kaj bi ob sobotah sploh še raje …

Dopoldan v Čitalnici gostimo delavnico Angleščina za otroke: Helen Doron English. Skupaj z otroci bomo odpotovali v deževni gozd, kjer živijo prijazni orangutani. Poučna, ustvarjalna in zabavna delavnica v angleškem jeziku.

Čez cel dan se bo odvijala tudi kiparska delavnica, ki jo vodi Marijan Mirt.

Z delavnicami pa se predstavlja tudi Društvo Portret – društvo za razvoj kreativnosti in potencialov, ki med 10. in 13. uro odpira svoja vrata za vse.

Popoldan pa v goste prihaja Majda Koren, mladinska pisateljica, scenaristka otroških oddaj in učiteljica razrednega pouka, z njo pa Lojza iz vesolja, knjiga iz zbirke dvojezičnih knjig Spominčice – Forget-me-nots, katere prvoten namen je mlajšim otrokom, potomcem slovenskih prednikov v Ameriki, Kanadi in Avstraliji, na zanimiv način predstaviti Slovenijo. Torej, kako navihan deček Jure po ljubljanskih ulicah popelje Lojzo, vesoljsko deklico z modrimi lasmi in zeleno kožo, v tokratni Čitalnici tudi za nas, ki nismo iz Amerike, pa nas vseeno zanima naša lepa dežela. Knjiga je izšla pri KUD Sodobnost International, Vodnikova založba.

10.00–13.00, 16.00–19.00
BOLJE BRANJE KOT NERGANJE, prebiranje knjig s knjižnih polic
USTVARJALNICA POD MILIM NEBOM, ustvarjalna delavnica
KNJIŽNA BOLHA, knjižna menjalnica
KIPARSKA DELAVNICA Z MARIJANOM MIRTOM, delavnica kiparjenja

10.00–13.00
ANGLEŠČINA ZA OTROKE, Helen Doron English
ODPRTA VRATA ZA VSE, delavnice Društva Portret

11.00
PREDSTAVA NAS ZABAVA, Mulci proti doktorju Zlobi, predstava gledališke skupine OŠ Franceta Prešerna, podružnične šole Staneta Lenardona

12.45
PRAVLJICE NA KONCU MAVRICE, branje pravljic in zgodbic

16.30–17.00
SPOZNAJ AVTORJA, Lojza iz vesolja, branje zgodbe in pogovor s pisateljico Majdo Koren

17.00–18.00
IGRARAJE, ustvarjalne in poustvarjalne delavnice in druge aktivnosti na temo predstavljene knjige

Čitalnica na dvorišču je brezplačna.

Knjige imajo srce na pravi strani!

Zavod MARS Maribor

0 Comments