Pokličite nas na 031 721 815 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

ČITALNICA NA DVORIŠČU: Pesem za vilo in druge pravljice s pisateljico Cvetko Bevc

Date

23 Apr 2016
Expired!

ČITALNICA NA DVORIŠČU: Pesem za vilo in druge pravljice s pisateljico Cvetko Bevc

Spet smo tu s Čitalnico na dvorišču, na našem najljubšem, v Vetrinjskem dvoru. Čitalnica na dvorišču je udobno srečanje s knjigo, pod starim orehom, kjer se ob nežnem ščebetu ptic in otroškega žuborenja, v miru lahko prepustimo neznanim svetovom.
Bolje branje kot nerganje, Knjižna bolha, Pravljice na koncu mavrice, Ustvarjalnice pod milim nebom, Predstava nas zabava, Spoznaj avtorja in Igraraje, kaj bi ob sobotah sploh še raje …

Prvo spomladansko Čitalnico bo obiskala slovenska pisateljica CVETKA BEVC, ki s seboj prinaša PESEM ZA VILO IN DRUGE PRAVLJICE.
Cvetka piše poezijo, prozo, dramska besedila, tekste za radijske oddaje, scenarije ter seveda literaturo za otroke in mladostnike. Z branji in predstavitvami sodeluje na festivalih doma in v tujini, kar nekaj izbranih zgodb in poezije je prevedeno v tuje jezike, pa še kaka knjiga za povrh. O sebi pravi takole: »Ker sem bila kot otrok velika klepetalka, so mi starši velikokrat zabičali, da naj že vendar bom tiho. To mi le delno uspeva. A dosti tega, kar ne uspem povedati, potem z veseljem zapišem.« Kaj je zapisala in še marsikaj o njej kot pisateljici, boste izvedeli, če boste prišli z njo na klepet.

10.00–13.00, 16.00–19.00
BOLJE BRANJE KOT NERGANJE, prebiranje knjig s knjižnih polic
USTVARJALNICA POD MILIM NEBOM, ustvarjalna delavnica
KNJIŽNA BOLHA, knjižna menjalnica

11.00
PREDSTAVA NAS ZABAVA, odrska produkcija:
ČAROBNI IZVIR, gledališka predstava staršev otrok Waldorfskega vrtca Maribor, Mavrična dežela
Mala vila si ob plesu poškoduje nogo. Da bi ozdravela, mora najti čarobni izvir. Na poti iskanja sreča različne gozdne živali, ki se ji V upanju, da bo izvir pomagal rešiti tudi njihove težave, pridružijo. Po dolgotrajnem iskanju pridejo do velikega hrasta in končno najdejo tudi izvir. Ali vilo ob izviru res pozdravi voda?
Režija: Marina Frangež

12.45
PRAVLJICE NA KONCU MAVRICE, branje pravljic in zgodbic

16.30–17.00
SPOZNAJ AVTORJA, Pesem za vilo in druge pravljice s pisateljico Cvetko Bevc

17.00–18.00
IGRARAJE, ustvarjalne in poustvarjalne delavnice in druge aktivnosti na temo predstavljenih knjig

19.00
PREDSTAVA NAS ZABAVA, odrska produkcija:
MOST V TERABITIJO, gledališka predstava OŠ Tabor I Maribor
Jess Aarons je deček s podeželja. Nekega dne se v njihov kraj priseli družina z deklico Leslie, ki postane njegova sošolka. Kljub neobetavnemu začetku postaneta kmalu nerazdružljiva in skupaj ustvarita Terabitijo, enkratno kraljestvo domišljije in svobode.
Zgodbo je po knjigi Katherine Paterson priredila Bojana Trunk.
Igrajo: Brina Poropat, Nikolina Pelemiš, Zarja Romih Jelenc, Zala Šenveter, Maša Varda, Marisa Zorec, Rima Jaki, Natalija Cvetkovič, Elena Gavrić, Hana Gavrić, Alina Herman, Alina Majcen, Stella Svetličić, Anja Vajdič, Tyra Barada in Iva Milosavljević
Mentorice: Simona Klinger, BojanaTrunk, Katija Čuješ Arko

Knjige imajo srce na pravi strani!

Zavod MARS Maribor

0 Comments