Pokličite nas na 031 721 815 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

Čitalnica na dvorišču: Pujsji recepti za srečo

Date

10 Sep 2016
Expired!

Čitalnica na dvorišču: Pujsji recepti za srečo

Poletje gre h kraju, Čitalnico v parku smo za kratko leto pospravili, v Čitalnico na dvorišču vas zato spet povabimo v Vetrinjski dvor.

Čitalnica na dvorišču je srečevališče ob policah polnih knjig, v naročju starega oreha, kjer lahko v miru pobegnete v neznane zgodbe, se družite, spoznate literarnega avtorja, avtorico, ustvarjate, uživate v koncertu ali predstavi, predvsem pa raziskujete sebe in svet.

Bolje branje kot nerganje, Knjižna bolha, Pravljice na koncu mavrice, Ustvarjalnice pod milim nebom, Predstava nas zabava, Spoznaj avtorja in Igraraje, kaj bi ob sobotah sploh še raje …

Prvo v sklopu jesenskih čitalnic bo obiskala IDA MLAKAR, mladinska pisateljica, pravljičarka in knjižničarka, ki je za svoja literarna dela prejela številne nagrade. Je organizatorka bibliopedagoških dejavnosti za otroke v Knjižnici Otona Župančiča, vodi ure pravljic, mladim obiskovalcem iz vrtcev in šol predstavi knjižnico, vodi pravljične sprehode po Ljubljani in, seveda, piše. Z nami se bo podala v svet Pujsjih receptov za srečo, po katerih nas bosta med sestavinami zanjo vodila Bibi in Gusti. S pisateljico se bomo pogovarjali o žalosti, jezi, sreči, prijateljstvu … Luštno se bomo imeli!

Glasba je povsod doma, tudi na dvoru. To nam bodo z živahnim glasbenim programom dokazali mladi upi alternativne glasbene šole KUD Coda, ki je pravšnji naslov, če se želiš naučiti inštrumenta ali petja oziroma želiš nastopati na pravem klubskem ali festivalskem odru.

To pa še ni vse. V prvi od štirih Čitalnic, ki nas še letos vabijo med knjige, za vas pripravljamo sladko presenečenje. “Na posebno vročo željo naše kuštrave Darinke, bomo danes za vse nas, pekli slastne …”

Srčno vabljeni na branje in sladkanje!

10.00–13.00
BOLJE BRANJE KOT NERGANJE, prebiranje knjig s knjižnih polic
KNJIŽNA BOLHA, knjižna menjalnica
USTVARJALNICA POD MILIM NEBOM, ustvarjalna delavnica
12.45
PRAVLJICE NA KONCU MAVRICE, branje pravljic in zgodbic
16.00–19.00
BOLJE BRANJE KOT NERGANJE, prebiranje knjig s knjižnih polic
KNJIŽNA BOLHA, knjižna menjalnica
16.30
SPOZNAJ AVTORJA, Pujsji recepti za srečo, pripovedovanje pravljic, pogovor o knjigah in elementi igralne ure na temo čustev s pisateljico Ido Mlakar
17.00
IGRARAJE, ustvarjalne in poustvarjalne delavnice in druge aktivnosti na temo predstavljene knjige
19.00
PREDSTAVA NAS ZABAVA, KUD Coda, koncert

Čitalnica na dvorišču je brezplačna. Delno jo financira Mestna občina Maribor.

Knjige imajo srce na pravi strani!

NAPOVEDUJEMO:
17. 9.:
Zverinice iz Rezije v stripu: Bežimo, svet se podira! s striparjem in lutkarjem Andrejem Štularjem
24. 9.:
Ariol se predstavi in VigeVageKnjige
1. 10.:
O prevoznih sredstvih z Vesno Radovanovič

Zavod MARS Maribor

0 Comments