Pokličite nas na 031 721 815 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

Čitalnica na dvorišču: Zverinice iz Rezije v stripu

Date

17 Sep 2016
Expired!

Čitalnica na dvorišču: Zverinice iz Rezije v stripu

Bežimo, svet se podira! Čitalnica na dvorišču s striparjem in lutkarjem Andrejem Štularjem.

Čitalnica na dvorišču je srečevališče ob policah polnih knjig, v naročju starega oreha, kjer lahko v miru pobegnete v neznane zgodbe, se družite, spoznate literarnega avtorja, avtorico, ustvarjate, uživate v koncertu ali predstavi, predvsem pa raziskujete sebe in svet.
Bolje branje kot nerganje, Knjižna bolha, Pravljice na koncu mavrice, Ustvarjalnice pod milim nebom, Predstava nas zabava, Spoznaj avtorja in Igraraje, kaj bi ob sobotah sploh še raje …

Tokrat bomo zelo veseli obiska ANDREJA ŠTULARJA, striparja in lutkarja, ki je doma v fotografiji, kiparstvu, filmu, animaciji, v zadnjem času pa se izdatno posveča lutkarstvu. Pri tem sodeluje s svojo življenjsko sopotnico Petro Stare, s katero sta leta 2001 ustanovila Lutkovno gledališče Nebo. Skozi celotno ustvarjanje ga vodi sila radovednosti. Je tudi član kolektiva Strip Core. Objavlja v domačih in tujih stripovskih revijah.

K nam prihaja z eno izmed slovenskih ljudskih pravljic, ki so jih v knjigi Zverinice iz rezije pri Stripburgerju posodobili in jih preobleki v stripovske pripovedi priznani slovenski avtorji, Kaja Avberšek, Leteča lesica, David Krančan, Grdina, in Andrej Štular, Bežimo, svet se podira! Kokoš, petelin, gos in oven sicer živijo v gozdu, se pa obnašajo kot ljudje in počnejo iste stvari. Preko njih bomo spoznavali naravo in značaj najprej naravnega, nato pa še v prenesenem pomenu tudi čisto človeškega sveta in značaja. Pridite, četudi se svet podira!

10.00–13.00
BOLJE BRANJE KOT NERGANJE, prebiranje knjig s knjižnih polic
KNJIŽNA BOLHA, knjižna menjalnica
USTVARJALNICA POD MILIM NEBOM, ustvarjalna delavnica
ANGLEŠČINA ZA OTROKE – ANGLEŠČINA ZA VSE ŽIVLJENJE – delavnice učenja tujega jezika po metodi Helen Doron
12.45
PRAVLJICE NA KONCU MAVRICE, branje pravljic in zgodbic
16.00–19.00
BOLJE BRANJE KOT NERGANJE, prebiranje knjig s knjižnih polic
KNJIŽNA BOLHA, knjižna menjalnica
16.30
SPOZNAJ AVTORJA, Zverinice iz Rezije v stripu: Bežimo, svet se podira! pripovedovanje pravljice, pogovor o stripih in še MARSičem s striparjem in lutkarjem Andrejem Štularjem
17.00
IGRARAJE, ustvarjalne in poustvarjalne delavnice in druge aktivnosti na temo predstavljene knjige
18.00
PREDSTAVA NAS ZABAVA, filmske projekcije kratkih filmov otrok in mladih s festivala Mali slon in izbranih animiranih filmov, ki so nastali v Mariboru v Šoli animiranega filma/Enimation school (DRFK)

Čitalnica na dvorišču je brezplačna. Delno jo financira Mestna občina Maribor.

Knjige imajo srce na pravi strani!

Zavod MARS Maribor

0 Comments