Pokličite nas na 031 721 815 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

Čitalnica na obisku

Date

24 Jul 2020
Expired!

Time

17:00 - 19:00

značke

Čitalnica

Čitalnica na obisku

Medved, medvedi, medvedki in Andrej Štular

Petek, 24. 7. 2020, 17.00–19.00

Čitalnica v parku, glasbeni paviljon, Mestni park Maribor

 

PREDSTAVITEV KNJIGE MEDVED IN USTVARJALNIH POSTOPKOV AVTORJA ANDREJA ŠTULARJA

(P)OSEBNO Z NJIM

 

Čitalnica na dvorišču je na obisku. V najlepšem parku daleč naokrog. V petek, 24. julija, ob peti popoldan, na razdalji dvoje rok, gostimo vsestranskega ustvarjalca, ilustratorja, striparja, kiparja, fotografa, filmarja, lutkarja in še kaj, Andreja Štularja.

V svojih delih vse naštete poklice sooča, jih povezuje v nove celote in s tem izzove poslušalce, poslušalke, gledalce, gledalke, da nastale podobe na novo interpretiramo.

 

Njegova tretja otroška knjiga Medved (2019, Stripburger – Forum Ljubljana) prinaša v slovenski prostor novost. Izdelana je v tehniki asemblaža, o, kako zanimiva beseda, v slovenščini bi jo lahko imenovali postavljanka, ki je v otroških literarnih delih tako rekoč neznanka.

 

Povabljeni na srečanje z Andrejem Štularjem, z Medvedom, medvedi in medvedki, v katerem spregovori o svoji novi knjigi, o naravi kot viru umirjenosti in navdiha, o čudežnem gozdu, o nabiralništvu in reciklažnih postopkih ter o otroškem čudenju in igrivosti, brez katerih ni ustvarjalnosti. Svoj nastop obogati s simultano likovno intervencijo. Pred nami nastajajo podobe iz knjige, ki jih avtor sestavlja »v živo« s pomočjo predmetov. Staro pripovedko tako vedno znova predstavi v novi luči.

 

 

REDOSLED POPOLDNEVA:

17.00

SPOZNAJ AVTORJA, AVTORICO, zgodba in pogovor z ustvarjalcem:

MEDVED Z ANDREJEM ŠTULARJEM

17.30

IGRARAJE, poglabljanje doživetja v ustvarjalnih in raziskovalnih trenutkih z avtorjem:

ASEMBLAŽ ALI POSTAVLJANKA, likovna delavnica

18.00–18.45

USTVARJALNI IZZIV, ustvarjalna delavnica:

MEDVED, MEDVEDI IN MEDVEDKI, delavnica animiranega filma

O KNJIGI MEDVED

Avtor Andrej Štular besedilo, nastalo po ruski pripovedki, občuteno preplete z likovno zasnovo, v kateri združi naravne materiale in najdene predmete. Zgodbo o srečanju deda z medvedom prav vizualni material podpre in tako na otipljiv način predstavi trk živalskega in človeškega. Ded posluša svoj nagon po ohranitvi in ga nadgradi z razumom. In živa ostaneta oba, ded in medved.

 

ČITALNICA NA DVORIŠČU/NA OBISKU

Čitalnica na dvorišču je srečanje s knjigo ter z avtorji in avtoricami otroške in mladinske literature, ki jih povabimo, da nam berejo ali pripovedujejo zgodbe in pravljice, delijo z nami dogodivščine iz svojega življenja, odškrnejo vrata v svet ustvarjanja knjig in se imajo luštno z nami.

V Igrarajah skupaj z njimi kakšno ustvarjalno strastno ušpičimo in tako srečanje zakoličimo.

V Ustvarjalnem izzivu smo ustvarjalni sami in Marsove mentorice z nami.

 

Dogodek je brezplačen in nadvse privlačen.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

V primeru dežja odpade.

 

Organizira Zavod MARS Maribor. Dogodek je del kulturnega projekta Čitalnica na dvorišču 2020 in je podprt s strani Mestne občine Maribor. Sofinanciranje tudi s strani Ministrstva za javno upravo, Centra za kreativnost in EU – Evropski sklad za regionalni razvoj (ESRR).

0 Comments

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

fourteen − 1 =