Pokličite nas na 031 721 815 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

Razstava 4

Date

04 - 18 Dec 2019
Expired!

Time

10:00 - 18:00

značke

Vi_Lab

Razstava 4

RAZSTAVA »4 DNI 4 UMETNIKI_ IN MI«

Ali umetnost vpliva na naš način razmišljanja, naše védenje in osebnostni razvoj?

 

Kot zadnje dejanje Marsovega vizualnega laboratorija (Vi_Lab) 2019 v sklopu Vilinskega mesta postavljamo na ogled razstavo del, ki so nastala v sklopu 4 DNI 4 UMETNIKI_, in izsekov predavanj in razprav iz sklopa Družbeno kritični pogled.

Gre za predstavitev projekta Vi_Lab, umetnikov, obiskovalcev in njihovega pogleda na umetnost skozi likovna dela vizualne umetnosti, predavanja in razprave, najširši javnosti.

V sklopu Družbeno kritični pogled, predavanje in razprava, smo gostili Aljo Lobnik, publicistko in kritičarko na področju performativnih umetnosti, in Petjo Grafenauer, umetnostno zgodovinarko, kustosinjo sodobne umetnosti, likovno kritičarko, urednico in publicistko, v sklopu 4 DNI 4 UMETNIKI_ pa akademske umetnike kiparja Marijana Mirta, umetnico, videastko in fotografinjo Niko Autor, slikarja, fotografa in avtorja stripov Primoža Krašno, slikarko in ilustratorko Polono Lovšin ter slikarja in ilustratorja, ustvarjalca animiranih filmov Zvonka Čoha in Milana Eriča.

 

Razstava bo na ogled v preddvorani Vetrinjskega dvora, ki postane v decembru Umetniška sobana v Vilinskem dvoru.

 

18.–29. 11. 2019: 4 DNI 4 UMETNIKI_, druženje in ustvarjanje z njimi

Ali umetnost vpliva na naš način razmišljanja, naše védenje in osebnostni razvoj?

 

Vi_Lab v sklopu 4 DNI 4 UMETNIKI_ odpira vrata Marsove izbe, kamor smo povabili kar šest akademskih umetnikov in umetnic s področja vizualne umetnosti, ki bodo pri nas ustvarjali. V petih terminih bomo tako skozi delo in pogovor lahko spoznali kiparja Marijana Mirta, umetnico, videastko in fotografinjo Niko Autor, slikarja, fotografa in avtorja stripov Primoža Krašno, slikarko in ilustratorko Polono Lovšin ter slikarja in ilustratorja, ustvarjalca animiranih filmov Zvonka Čoha in Milana Eriča.

Namen sklopa 4 DNI 4 UMETNIKI_ je spoznavanje umetnikov in umetnic pri njihovem delu, soustvarjanje z njimi ter odpiranje vprašanj in iskanje odgovorov o in v umetnosti.

Ključno vprašanje, ki si ga v sklopu zastavljamo je »Ali umetnost vpliva na naš način razmišljanja, naše védenje in osebnostni razvoj?«

 

Vsakokrat po zaključenem ustvarjalnem procesu sledi družabni del, v katerem bo prostor za evalvacijo, družbeno angažirane pogovore in sproščeno druženje.

 

Na druženje in ustvarjanje v 4 DNI 4 UMETNIKI_ se je potrebno predhodno prijaviti.

Prijave do zasedbe mest sprejemamo do vključno 18. 11. 2019 na elektronski naslov irenapamic.kulturnik@gmail.com.

 

 

0 Comments

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

17 − 4 =