Pokličite nas na 031 721 815 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

Erič in Čoh

Date

29 Nov 2019
Expired!

Time

10:00 - 16:00

značke

Vi_Lab

Erič in Čoh

Spoznajmo umetnika ZVONKA ČOHA in MILANA ERIČA

Področje ustvarjanja: ANIMIRANI FILM

Kdo sta Zvonko Čoh in Milna Erič? Kako si zamisliš lik, ki nastopa v animiranem filmu? Kako oblikuješ njegov karakter?

10.00–12.00, Spoznajmo umetnika, predavanje in pogovor

12.00–14.00, odmor

14.00–16.00, Ustvarjajmo z umetnikoma, praktično delo

 

Zvonko Čoh in Milan Erič sta prijatelja, ki sta diplomirala istega leta na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost. Ob njuni lanski skupni razstavi v Galeriji Prešernovih nagrajencev v Kranju je avtor spremnega besedila Sarival Sosoč zapisal: »Umetnost Zvonka Čoha in Milana Eriča je polna igrivosti, hudomušnosti in celo otroške navihanosti, zato je topla in sproščujoča za obiskovalce.« V njunih delih pa ne umanjka družbene kritičnosti, ki je največkrat prikazana sila humorno.

Skupaj sta ustvarila dva risana filma, Poskušaj migati dvakrat, 1986, in prvi slovenski celovečerni animiran film Socializacija bika, za katerega sta leta 1999 prejela nagrado Prešernovega sklada.

RAZPRODANO!

 

18.–29. 11. 2019: 4 DNI 4 UMETNIKI_, druženje in ustvarjanje z njimi

Ali umetnost vpliva na naš način razmišljanja, naše védenje in osebnostni razvoj?

 

Vi_Lab v sklopu 4 DNI 4 UMETNIKI_ odpira vrata Marsove izbe, kamor smo povabili kar šest akademskih umetnikov in umetnic s področja vizualne umetnosti, ki bodo pri nas ustvarjali. V petih terminih bomo tako skozi delo in pogovor lahko spoznali kiparja Marijana Mirta, umetnico, videastko in fotografinjo Niko Autor, slikarja, fotografa in avtorja stripov Primoža Krašno, slikarko in ilustratorko Polono Lovšin ter slikarja in ilustratorja, ustvarjalca animiranih filmov Zvonka Čoha in Milana Eriča.

Namen sklopa 4 DNI 4 UMETNIKI_ je spoznavanje umetnikov in umetnic pri njihovem delu, soustvarjanje z njimi ter odpiranje vprašanj in iskanje odgovorov o in v umetnosti.

Ključno vprašanje, ki si ga v sklopu zastavljamo je »Ali umetnost vpliva na naš način razmišljanja, naše védenje in osebnostni razvoj?«

 

Vsakokrat po zaključenem ustvarjalnem procesu sledi družabni del, v katerem bo prostor za evalvacijo, družbeno angažirane pogovore in sproščeno druženje.

 

Na druženje in ustvarjanje v 4 DNI 4 UMETNIKI_ se je potrebno predhodno prijaviti.

Prijave do zasedbe mest sprejemamo do vključno 18. 11. 2019 na elektronski naslov irenapamic.kulturnik@gmail.com.

 

 

0 Comments

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

1 × four =