Pokličite nas na 031 721 815 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

Polona Lovšin

Date

28 Nov 2019
Expired!

Time

10:00 - 18:00

značke

Vi_Lab

Polona Lovšin

Spoznajmo umetnico POLONO LOVŠIN

Področje umetnosti: ILUSTRACIJA

Kdo je Polona Lovšin in kakšne podobe ustvarja? Kako se loteva ilustriranja? ilustriranjE otroških knjig, knjig za odrasle, leposlovnih, poljudnih, verskih, znanstvenih …

10.00–12.00, Spoznajmo umetnico, predavanje in pogovor

12.00–14.00, odmor

14.00–18.00, Ustvarjajmo z umetnico, praktično delo

18.00, Druženje, neformalni del

 

Polono Lovšin je Petja Grafenauer v Mladini opisala kot ilustratorko nežnih podob, ki bi rada ilustrirala grozljivko. Kot 16-letnica je ob poslušanju temačnega Nicka Cavea veliko ustvarjala in risala. Vztrajnost in nadarjenost sta jo peljali na študij likovne pedagogike, od tam pa na Akademijo, kjer se je kasneje pridružila tudi letniku Metke Kraševec na poti v New York. Njeni najboljši kritičarki sta hčerki Ema in Mima.

 

18.–29. 11. 2019: 4 DNI 4 UMETNIKI_, druženje in ustvarjanje z njimi

Ali umetnost vpliva na naš način razmišljanja, naše védenje in osebnostni razvoj?

 

Vi_Lab v sklopu 4 DNI 4 UMETNIKI_ odpira vrata Marsove izbe, kamor smo povabili kar šest akademskih umetnikov in umetnic s področja vizualne umetnosti, ki bodo pri nas ustvarjali. V petih terminih bomo tako skozi delo in pogovor lahko spoznali kiparja Marijana Mirta, umetnico, videastko in fotografinjo Niko Autor, slikarja, fotografa in avtorja stripov Primoža Krašno, slikarko in ilustratorko Polono Lovšin ter slikarja in ilustratorja, ustvarjalca animiranih filmov Zvonka Čoha in Milana Eriča.

Namen sklopa 4 DNI 4 UMETNIKI_ je spoznavanje umetnikov in umetnic pri njihovem delu, soustvarjanje z njimi ter odpiranje vprašanj in iskanje odgovorov o in v umetnosti.

Ključno vprašanje, ki si ga v sklopu zastavljamo je »Ali umetnost vpliva na naš način razmišljanja, naše védenje in osebnostni razvoj?«

 

Vsakokrat po zaključenem ustvarjalnem procesu sledi družabni del, v katerem bo prostor za evalvacijo, družbeno angažirane pogovore in sproščeno druženje.

 

Na druženje in ustvarjanje v 4 DNI 4 UMETNIKI_ se je potrebno predhodno prijaviti.

Prijave do zasedbe mest sprejemamo do vključno 18. 11. 2019 na elektronski naslov irenapamic.kulturnik@gmail.com.

 

Organizira Zavod MARS Maribor. Projekt je sofinanciran s strani Mestne občine Maribor in je za udeležence brezplačen.

0 Comments

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

four + 20 =