Pokličite nas na 031 721 815 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

Primož Krašna

Date

27 Nov 2019
Expired!

Time

17:00 - 20:00

značke

Vi_Lab

Primož Krašna

Spoznajmo umetnika PRIMOŽA KRAŠNO

Področje ustvarjanja: AVTORSKI STRIP

Kdo je Primož Krašna in kakšen ustvarjalec stripov je? Stip Jam? Oblika oziroma pristop, skozi katero, katerega bomo z umetnikom spoznavali elemente avtorskega stripa.

17.00–20.00, Spoznajmo umetnika »Strip Jam«, pogovor in praktično delo

20.00, Druženje, neformalni del

 

Primož Krašna slika, riše in grafično oblikuje v Mariboru. Stripe, ki jih ustvarja, lahko spremljamo na njegovem blogu. V tistem O fantu, ki je našel, govori o svojem prvem srečanju z revijo Stripburger iz leta 1998, v katerem prepoznamo mariborsko bukvarno, kamor hodimo po dragoceno in »težko-za-dobit« čtivo.

 

18.–29. 11. 2019: 4 DNI 4 UMETNIKI_, druženje in ustvarjanje z njimi

Ali umetnost vpliva na naš način razmišljanja, naše védenje in osebnostni razvoj?

 

Vi_Lab v sklopu 4 DNI 4 UMETNIKI_ odpira vrata Marsove izbe, kamor smo povabili kar šest akademskih umetnikov in umetnic s področja vizualne umetnosti, ki bodo pri nas ustvarjali. V petih terminih bomo tako skozi delo in pogovor lahko spoznali kiparja Marijana Mirta, umetnico, videastko in fotografinjo Niko Autor, slikarja, fotografa in avtorja stripov Primoža Krašno, slikarko in ilustratorko Polono Lovšin ter slikarja in ilustratorja, ustvarjalca animiranih filmov Zvonka Čoha in Milana Eriča.

Namen sklopa 4 DNI 4 UMETNIKI_ je spoznavanje umetnikov in umetnic pri njihovem delu, soustvarjanje z njimi ter odpiranje vprašanj in iskanje odgovorov o in v umetnosti.

Ključno vprašanje, ki si ga v sklopu zastavljamo je »Ali umetnost vpliva na naš način razmišljanja, naše védenje in osebnostni razvoj?«

 

Vsakokrat po zaključenem ustvarjalnem procesu sledi družabni del, v katerem bo prostor za evalvacijo, družbeno angažirane pogovore in sproščeno druženje.

 

Na druženje in ustvarjanje v 4 DNI 4 UMETNIKI_ se je potrebno predhodno prijaviti.

Prijave do zasedbe mest sprejemamo do vključno 18. 11. 2019 na elektronski naslov irenapamic.kulturnik@gmail.com.

 

Organizira Zavod MARS Maribor. Projekt je sofinanciran s strani Mestne občine Maribor in je za udeležence brezplačen.

0 Comments

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

fourteen − four =