Pokličite nas na 031 721 815 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

Nika Autor

Date

22 Nov 2019
Expired!

Time

17:00 - 20:00

značke

Vi_Lab

Nika Autor

Spoznajmo umetnico NIKO AUTOR

Področje ustvarjanja: VIDEO IN FOTOGRAFIJA

Kdo je Nika Autor? Čeprav je po izobrazbi slikarka, sta ji, pravi, kot izrazni sredstvi v umetnosti najbližje fotografija in film. Kako se z njima izraža in kako v svoje izražanje vključuje tekst, v predavanju in pogovoru z njo.

17.00–20.00, Spoznajmo umetnico »Vstop v svet video umetnosti in umetniške fotografije danes«, predavanje s primeri in pogovor

20.00, Druženje, neformalni del

 

Nika Autor je Mariborčanka, ki živi in dela v Ljubljani, pa še marsikje po svetu. Zanimajo jo tematike, ki jim je skupno »človeštvo«. Solidarnost, enakost, revščina, pravičnost … Čutno in spoštljivo se loteva raziskovanja tem, ki so največkrat zelo občutljive in pravi, da je prvi predpogoj za takšno delo dobro srce. Svojo umetniško prakso razume kot odsev družbene stvarnosti, ki prispeva k ostrenju misli in podajanju glasu, podob nevidnemu in neslišnemu. S kustosinjo Andrejo Hribernik sta leta 2017 zastopali Slovenijo na 57. Beneškem festivalu v paviljonu Republike Slovenije, ki ga je britanski The Guardian uvrstil med pet najboljših tistega leta.

 

18.–29. 11. 2019: 4 DNI 4 UMETNIKI_, druženje in ustvarjanje z njimi

Ali umetnost vpliva na naš način razmišljanja, naše védenje in osebnostni razvoj?

 

Vi_Lab v sklopu 4 DNI 4 UMETNIKI_ odpira vrata Marsove izbe, kamor smo povabili kar šest akademskih umetnikov in umetnic s področja vizualne umetnosti, ki bodo pri nas ustvarjali. V petih terminih bomo tako skozi delo in pogovor lahko spoznali kiparja Marijana Mirta, umetnico, videastko in fotografinjo Niko Autor, slikarja, fotografa in avtorja stripov Primoža Krašno, slikarko in ilustratorko Polono Lovšin ter slikarja in ilustratorja, ustvarjalca animiranih filmov Zvonka Čoha in Milana Eriča.

Namen sklopa 4 DNI 4 UMETNIKI_ je spoznavanje umetnikov in umetnic pri njihovem delu, soustvarjanje z njimi ter odpiranje vprašanj in iskanje odgovorov o in v umetnosti.

Ključno vprašanje, ki si ga v sklopu zastavljamo je »Ali umetnost vpliva na naš način razmišljanja, naše védenje in osebnostni razvoj?«

 

Vsakokrat po zaključenem ustvarjalnem procesu sledi družabni del, v katerem bo prostor za evalvacijo, družbeno angažirane pogovore in sproščeno druženje.

 

Na druženje in ustvarjanje v 4 DNI 4 UMETNIKI_ se je potrebno predhodno prijaviti.

Prijave do zasedbe mest sprejemamo do vključno 18. 11. 2019 na elektronski naslov irenapamic.kulturnik@gmail.com.

 

Organizira Zavod MARS Maribor. Projekt je sofinanciran s strani Mestne občine Maribor in je za udeležence brezplačen.

 

 

0 Comments

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

one × five =