Pokličite nas na 031 721 815 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

Marjan Mirt

Date

21 Nov 2019
Expired!

Time

10:00 - 18:00

značke

Vi_Lab

Marjan Mirt

21. 11. 2019, med 10. in 18. uro: Spoznajmo umetnika MARIJANA MIRTA

Področje ustvarjanja: KIPARSTVO

Kdo je Marijan Mirt in kakšna je njegova kiparska zgodba? Gramatika kiparstva, od narave do abstrakcije, materiali v kiparstvu, kako je umetnost kiparstva razumljena danes ter dojemanje prostora in časa v kiparstvu.

10.00–12.00, Spoznajmo umetnika, predavanje in pogovor

12.00–14.00, odmor

14.00–18.00, Ustvarjajmo z umetnikom, praktično delo

18.00, Druženje, neformalni del

 

Marijan Mirt je tisti umetniki, čigar sloni vas iz okenske police čajnice Čajek spremljajo, kadar se s sladoledom v roki sprehodite po Slovenski ulici, njegova je tudi skulptura Pet organskih nevarnosti na Židovskem trgu. Pravkar se je vrnil iz Pariza, kjer razstavlja na znameniti Pariški razstavi Salon d Automne 2019, leta 2018 pa je prejel zlato medaljo za skulpturo Zlomljena krila na Salon des Beaux Arts, ki poteka v razstavišču Carrousel pod stekleno piramido pariškega Louvra.

 

18.–29. 11. 2019: 4 DNI 4 UMETNIKI_, druženje in ustvarjanje z njimi

Ali umetnost vpliva na naš način razmišljanja, naše védenje in osebnostni razvoj?

 

Vi_Lab v sklopu 4 DNI 4 UMETNIKI_ odpira vrata Marsove izbe, kamor smo povabili kar šest akademskih umetnikov in umetnic s področja vizualne umetnosti, ki bodo pri nas ustvarjali. V petih terminih bomo tako skozi delo in pogovor lahko spoznali kiparja Marijana Mirta, umetnico, videastko in fotografinjo Niko Autor, slikarja, fotografa in avtorja stripov Primoža Krašno, slikarko in ilustratorko Polono Lovšin ter slikarja in ilustratorja, ustvarjalca animiranih filmov Zvonka Čoha in Milana Eriča.

Namen sklopa 4 DNI 4 UMETNIKI_ je spoznavanje umetnikov in umetnic pri njihovem delu, soustvarjanje z njimi ter odpiranje vprašanj in iskanje odgovorov o in v umetnosti.

Ključno vprašanje, ki si ga v sklopu zastavljamo je »Ali umetnost vpliva na naš način razmišljanja, naše védenje in osebnostni razvoj?«

 

Vsakokrat po zaključenem ustvarjalnem procesu sledi družabni del, v katerem bo prostor za evalvacijo, družbeno angažirane pogovore in sproščeno druženje.

 

Na druženje in ustvarjanje v 4 DNI 4 UMETNIKI_ se je potrebno predhodno prijaviti.

Prijave do zasedbe mest sprejemamo do vključno 18. 11. 2019 na elektronski naslov irenapamic.kulturnik@gmail.com.

 

Organizira Zavod MARS Maribor. Projekt je sofinanciran s strani Mestne občine Maribor in je za udeležence brezplačen.

0 Comments

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

14 − thirteen =