Pokličite nas na 031 721 815 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

ENIMATION school

Date

19 Apr 2021

Time

16:30 - 18:00

značke

Atelje

ENIMATION school

ENIMATION school, šola animiranega filma, 8+

Vsak ponedeljek, razen počitnic med počitnicami, od 28. 9. 2020 do 26. 4. 2021, 16.30–18.00

preko spleta

 

ENIMATION SCHOOL, šola animiranega filma je v Sloveniji edinstvena šola, ki ponuja celoletno izobraževanje na področju animiranega filma za otroke, mlade, učitelje in druge zainteresirane. Ustvarjamo animirane filme, spoznavamo svet gibljivih podob, rokujemo z različnimi materiali in preizkušamo orodja za zajemanje slike in zvoka.

 

Šola animiranega filma omogoča ustvarjanje izbrane animirane zgodbe čez vse leto. Od zasnove ideje do priprave likov, snemanja zvoka in montaže filma. Spoznavamo različne tehnike klasične animacije, rokujemo z različnimi likovnimi materiali, gledamo, analiziramo in se pogovarjamo o izbranih animiranih filmih, spoznavamo različne zvoke in snemamo tiste, ki jih bomo uporabili za naš film. Skozi igro in raziskovanje spoznavamo vsako fazo animiranega film. Z izvajanjem celoletnih aktivnosti na področju animiranega filma spodbujamo tudi filmsko in medijsko pismenost ter vzgajamo kritičnega, ustvarjalnega in občutljivega gledalca.  

 

ENIMATION school, šola animiranega filma, je svojo pot celoletne ponudbe začela leta 2014, strjene produkcijske delavnice pa je začela izvajati leta 2006, pod imenom Premakni!, delavnica animiranega filma. Projekt ENIMATION school je del širše platforme ENIMATION (Education in animation), ki deluje ves čas pod okriljem Društva za razvoj filmske kulture, od leta 2018 pa se mentorski ekipi pridružuje tudi Zavod MARS Maribor s svojimi pedagoškimi kadri.

 

Šolo animiranega filma vodi mag. Hana Repše, likovna pedagoginja in magistra umetnosti, ki svoje delo usmerja v navduševanje posameznikov nad čudovitim svetom animiranih podob. 

 

Namen šole animiranega filma je ponuditi možnost raziskovanja in ustvarjanja v polju gibljivih podob in filmske umetnosti, s celovitim pristopom k umetnosti in skozi umetnost. 

 

TRAJANJE: 28 srečanj po 90 minut (od sredine septembra do konca aprila)

CENA: 30 EUR / mesec, ki vključuje strokovno mentorstvo, vse materiale in orodja

 

OBVEZNE PRIJAVE: Število mest je omejeno na 10. 

PRIJAVNICA: https://www.enimation.si/enimation-school/

INFO: hana@enimation.si, 041 556 332 (Hana)

 

UKREPI

Ker se po deželi potika virus, lepo prosimo, da se dogodka udeležimo le zdravi, brez znakov in simptomov akutne okužbe dihal, in raje ostanemo doma, če smo bili v zadnjih 14 dneh v kontaktu z osebo z znaki COVID-19.

Dosledno bomo upoštevali navodila NIJZ, medosebno razdaljo ter umivanje in razkuževanje rok.

 

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

0 Comments

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

four × 5 =