Pokličite nas na 031 721 815 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

Malo gledališče

Date

15 Feb 2020
Expired!

Time

10:00 - 13:00

značke

Sobota za družbo

Malo gledališče

Kam pa kam, kamišibaj? z Malim pa papirnatim gledališčem, 4+ in naprej brez mej

Sobota, 15. 2. 2020, 10.00–13.00

Marsova izba

 

Kamišibaj je posebna umetniška oblika, majhna po svojih izmerah, a velika po svojih zmožnostih. Je pripovedovanje zgodb ob slikah na malem lesenem odru butaj, ki tradicionalno izvira iz Japonske. Zgodbe, ki se ujamejo v to malo gledališče, so zelo različne, od ljudskih, avtorskih, takih za odrasle, do poezije. Najraje pa pripovedujemo take, ki so za vso družino. V Mariboru deluje Malo pa papirnato gledališče, ki združuje pripovedovalce in pripovedovalke različnih slogov, vsem pa je skupna okuženost z virusom kamišibaja. V Marsovo malo gledališče prihaja Špela Hren Juhart, pa še zagotovo kdo.

Kamišibajkarke in kamišibajkarji šibajo med zgodbami sem ter tja in opozarjajo, kamišibaj je nalezljiv in neozdravljiv. Na gledanje in poslušanje!

Po predstavi pa, kot je v navadi, povabimo še na delavnici, izdelovali bomo origamije in kuhali po japonsko.

Konnichiwa!

 

REDOSLED DNEVA

 

10.00–10.45

KAM PA KAM, KAMIŠIBAJ, več zgodbic zloženih v predstavo (2 žetončka)

11.00–13.00

MOJ PRVI ORIGAMI, delavnica zgibanja iz papirja (brezplačno)

ITADAKIMASU, kulinarična delavnica malih japonskih grižljajev (1 žetonček)

12.00

KAKO PRIVZGAJAMO LJUBEZEN DO KULTURE ali Dejanja štejejo več kot besede, kratko predavanje za starše z Martino Medved (1 žetonček)

 

SOBOTA ZA DRUŽBO

Sobote za družbo na Marsu so prijetna doživetja, v katerih se ob knjigi, filmu, plesu, gledališču, glasbi, kulturni dediščini in vizualni umetnosti srečujemo vse in vsakršne družine ter posamezniki, ki si želimo prijetne bližine.

KRATKA PREDAVANJA ZA STARŠE

Ob Sobotah za družbo bogatimo program s Kratkimi predavanji za starše ob 12. uri. Z njimi želimo starše in druge zainteresirane opolnomočiti na področjih vzgoje in kulture.

Tretje v letošnjem letu nosi naslov

KAKO PRIVZGAJAMO LJUBEZEN DO KULTURE ali Dejanja štejejo več kot besede.

Predava Martina Medved, zakonska in družinska terapevtka – stažistka, predavanja potekajo v Freskah, v 1. nadstropju Vetrinjskega dvora.

Predavanje stane 1 Kulturni žetonček na osebo, za Vaše otroke pa v času predavanja nudimo brezplačno animirano varstvo.

 

KULTURNI ŽETONČEK

MARS je skupina predanih pedagogov_inj, mentorjev_ic in ustvarjalcev_k v kulturi, ki z veseljem ustvarja kvalitetne in zabavne kulturne dogodke ter izobraževalne vsebine za otroke in družine, mlade in odrasle.

Da bomo lahko še naprej pripravljali programe, jih širili, poglabljali in izboljševali, za nekatere vsebine uvajamo simbolično plačilo – Kulturni žetonček.

Cena 1 žetončka je 2 EUR. Ob nakupu 5 žetončkov prejmete darilo (mošnjiček), ob nakupu 10-ih pa vam poleg mošnjička podarimo še dodaten žetonček.

NOVOST v ponudbi je DRUŽINSKA VSTOPNICA, ki vsem družinskim članom omogoča udejstvovanje na vseh Sobotah za družbo, neomejeno ustvarjanje in izobraževanje skozi vse leto.

Cena družinskega paketa za vse družinske člane je 149 EUR.

Žetončke in paket je mogoče kupiti ob vsakem dogodku in v rednem odpiralnem času Zavoda MARS Maribor v Vetrinjskem dvoru.

 

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa!

 

Organizira Zavod MARS Maribor v sodelovanju z Malim pa papirnatim gledališčem. Projekt je sofinanciran s strani Mestne občine Maribor, Ministrstva za javno upravo, Centra za kreativnost in EU – Evropski sklad za regionalni razvoj (ESRR).

0 Comments

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

two + fourteen =