Pokličite nas na 031 721 815 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

MARSovo gledališče

Date

16 Nov 2019
Expired!

Time

10:00 - 13:00

značke

Sobota za družbo

MARSovo gledališče

Tja, kjer so zverine doma, predstava prvošolcev, za vse generacije

Sobota, 16. 11. 2019, 10.00–13.00

Dvorana Vetrinjskega dvora in Marsova izba

 

SOBOTE ZA DRUŽBO

Doživetja na Marsu za družine

V središču mesta, za obokanimi vrati Vetrinjskega dvora je dvorišče s starim orehom, kjer pripravljamo druženja za vse in vsakršne družine, ki si želite prijetnih dogodkov, pospremljenih z ustvarjalnimi doživetji in radoznalimi raziskovanji.

Knjiga, film, ples, gledališče, kulturna dediščina in še MARSikaj – raziskujmo skupaj!

 

Tokratna Sobota za družbo povabi v Marsovo malo gledališče na kratko predstavo šolske produkcije prvošolcev OŠ borcev za Severno mejo, ki je nastala v sklopu projekta SKUM, Tja, kjer so zverine doma.

Po literarni predlogi svetovne uspešnice Tja, kjer so zverine doma, ki jo je napisal in ilustriral Maurice Sendak, so mentorice in pedagoginje Zavoda MARS Maribor in Centra plesa zasnovale predstavo, ki so jo v projektnem tednu pripravile skupaj z učenci in učiteljicami.

Tja, kjer so zverine doma je zgodba o Maksu, ki neki večer tako razgraja, da mora v posteljo brez večerje. V Maksovi sobi začne rasti gozd, nato prihrumi ocean in na njem ladja samo za Maksa. Odpelje ga daleč stran … tja, kjer so zverine doma.

Zgodba o različnih čustvih, jezi, strahovih, veselju, radosti in ljubezni, je uprizorjena skozi animacijo ter gibanje in ples.

Predstava je kratka, a je bilo vanjo vloženega veliko truda in dela, zato ne zamudite!

Po predstavi pripravljamo družinski delavnici, izdelovanje zverinskih rokavičk in kulinarično delavnico pripravljanja obloženih kruhkov.

 

Vabljeni v svet čustev, ustvarjalnosti in na druženje!

 

REDOSLED DNEVA

10.00–10.15

TJA, KJER SO ZVERINE DOMA, šolska produkcija učencev 1. razreda OŠ borcev za Severno mejo (brezplačno)

10.15–13.00

ZVERINSKE ROKAVIČKE, izdelovanje lutk (1 žetonček)

OBLOŽENI KRUHKI, kulinarična delavnica (1 žetonček)

12.00

MOČ PRAVLJIC ali Zakaj in kako pravljice in zgodbe vplivajo na osebnostno rast otroka, z zakonsko in družinsko terapevtko Martino Medved (1 žetonček)

 

KRATKA PREDAVANJA ZA STARŠE

V novi sezoni Sobot za družbo bogatimo program s Kratkimi predavanji za starše ob 12. uri.

Drugo v vrsti osmih nosi naslov

MOČ PRAVLJIC ali Zakaj in kako pravljice in zgodbe vplivajo na osebnostno rast otroka.

Predava Martina Medved, zakonska in družinska terapevtka – stažistka, predavanja bodo v Freskah, v 1. nadstropju Vetrinjskega dvora.

Predavanje stane 1 Kulturni žetonček na osebo, za Vaše otroke pa v času predavanja nudimo brezplačno animirano varstvo.

 

KULTURNI ŽETONČEK

MARS je skupina predanih pedagogov, mentorjev in ustvarjalcev v kulturi, ki z veseljem ustvarja kvalitetne in zabavne kulturne dogodke ter izobraževalne vsebine za otroke in družine, mlade in odrasle.

Da bomo lahko še naprej pripravljali programe, jih širili, poglabljali in izboljševali, za nekatere vsebine uvajamo simbolično plačilo – Kulturni žetonček. Za predstavo bo tako potrebno odšteti 2, za ples, film in nekatere delavnice 1 žetonček, določene vsebine pa ostajajo brezplačne.

Cena 1 žetončka je 2 EUR. Ob nakupu 5 žetončkov prejmete darilo (mošnjiček!), ob nakupu 10-ih pa vam poleg mošnjička podarimo še dodaten žetonček.

NOVOST v ponudbi je DRUŽINSKA VSTOPNICA, ki vsem družinskim članom omogoča udejstvovanje na vseh Sobotah za družbo, teh je kar 30, neomejeno ustvarjanje in izobraževanje skozi vse leto.

Cena družinskega paketa za vse družinske člane je 149 EUR.

Žetončke in paket je mogoče kupiti ob vsakem dogodku in v rednem odpiralnem času Zavoda MARS Maribor v Vetrinjskem dvoru.

 

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa!

 

Organizira Zavod MARS Maribor v sodelovanju z Društvom za razvoj filmske kulture in Društvom Center plesa. Projekt je sofinanciran s strani SKUM, Mestne občine Maribor, Ministrstva za javno upravo, Centra za kreativnost in EU – Evropski sklad za regionalni razvoj (ESRR).

0 Comments

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

1 × four =