Pokličite nas na 031 721 815 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

MARSov kino

Date

09 Nov 2019
Expired!

Time

10:00 - 13:00

značke

Sobota za družbo

MARSov kino

Pikica, Koko in divji nosorog, animirani film za družine in otroke 4+

Sobota, 9. 11. 2019, 10.00–13.00

Dvorana Vetrinjskega dvora in Marsova izba

 

SOBOTE ZA DRUŽBO

Doživetja na Marsu za družine

V središču mesta, za obokanimi vrati Vetrinjskega dvora je dvorišče s starim orehom, kjer pripravljamo druženja za vse in vsakršne družine, ki si želite prijetnih dogodkov, pospremljenih z ustvarjalnimi doživetji in radoznalimi raziskovanji.

Knjiga, film, ples, gledališče, kulturna dediščina in še MARSikaj – raziskujmo skupaj!

 

Tokratna Sobota za družbo povabi v Marsov kino na danski animirani film Pikica, Koko in divji nosorog.

Pikica je majhna deklica, ki si želi imeti najboljšo prijateljico, Koko pa je deklica, ki živi narisana na kartonasti škatli kakava, dokler nekega dne, glej, glej, ne skoči s škatle naravnost v Pikin svet. Deklici sta si na moč podobni, čeprav je Koko temnopolta in skodrana princesa s krono, ki prihaja iz dežele, kjer na drevesih raste čokolada. V zgodbi o velikem in malem ter zelo drobnem in ogromnem, o prijateljstvu in medsebojni pomoči nastopajo tudi predrzen in vesel Frederik, sanjač Ingolf in nosorog Oswald, ki ima motnjo pozornosti, pa kaj zato.

Film traja 64 minut in je sinhroniziran v slovenščino. Režiral ga je Jannik Hastrup, v izvirniku nosi naslov Cirkeline, Coco og det vilde næsehorn.

Po filmu pripravljamo družinski delavnici, izdelovanje majhnih prijateljev iz fimo mase s kiparjem Marijanom Mirtom in postavljanje velikega mesta za male prijatelje.

 

Vabljeni v svet filma, ustvarjalnosti in na druženje!

 

REDOSLED DNEVA

10.00–11.15

PIKICA, KOKO IN DIVJI NOSOROG, animirani film za družine (1 žetonček)

11.15–13.00

MAJHNI PRIJATELJI, izdelovanje majhnih figuric s kiparjem Marijanom Mirtom (1 žetonček)

VELIKO MESTO ZA MAJHNE PRIJATELJE, arhitekturna delavnica (brezplačno)

 

KULTURNI ŽETONČEK

MARS je skupina predanih pedagogov, mentorjev in ustvarjalcev v kulturi, ki z veseljem ustvarja kvalitetne in zabavne kulturne dogodke ter izobraževalne vsebine za otroke in družine, mlade in odrasle.

Da bomo lahko še naprej pripravljali programe, jih širili, poglabljali in izboljševali, za nekatere vsebine uvajamo simbolično plačilo – Kulturni žetonček. Za predstavo bo tako potrebno odšteti 2, za ples, film in nekatere delavnice 1 žetonček, določene vsebine pa ostajajo brezplačne.

Cena 1 žetončka je 2 EUR. Ob nakupu 5 žetončkov prejmete darilo (mošnjiček!), ob nakupu 10-ih pa vam poleg mošnjička podarimo še dodaten žetonček.

NOVOST v ponudbi je DRUŽINSKA VSTOPNICA, ki vsem družinskim članom omogoča udejstvovanje na vseh Sobotah za družbo, teh je kar 30, neomejeno ustvarjanje in izobraževanje skozi vse leto.

Cena družinskega paketa za vse družinske člane je 149 EUR.

Žetončke in paket je mogoče kupiti ob vsakem dogodku in v rednem odpiralnem času Zavoda MARS Maribor v Vetrinjskem dvoru.

 

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa!

 

Organizira Zavod MARS Maribor v sodelovanju z Društvom za razvoj filmske kulture. Projekt je sofinanciran s strani Mestne občine Maribor, Ministrstva za javno upravo, Centra za kreativnost in EU – Evropski sklad za regionalni razvoj (ESRR).

0 Comments

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

3 + seventeen =