Pokličite nas na 031 721 815 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

MARSov kino

Date

18 Jan 2020
Expired!

Time

10:00 - 13:00

značke

Sobota za družbo

MARSov kino

Ruski kratki animirani filmi, 4+ in naprej brez mej

Sobota, 18. 1. 2020, 10.00–13.00

Dvorana Vetrinjskega dvora in Marsova izba

 

Sobote za družbo na Marsu so prijetna doživetja, v katerih se ob knjigi, filmu, plesu, gledališču, glasbi, kulturni dediščini in vizualni umetnosti srečujemo vse in vsakršne družine ter posamezniki, ki si želimo prijetne bližine.

Prva Sobota za družbo v letu povabi v Marsov kino na kratke ruske animirane filme Medvedek Pu, Rokavička, Snežne stezice ter Deklica, zmaj in očka.

Izbor filmov je nastal za Festival ruskega animiranega filma v okviru programa Kulturnih ambasad EPK 2012, v sodelovanju Zavoda Ruski dom Maribor in najstarejšega ruskega studia animiranih filmov Soyuzmultfilm.

Po projekciji povabimo na družinske delavnice kulinarike, v kateri bomo pripravili značilno rusko jed oladji, literature, v kateri se bomo srečali z ruskimi črkami in pesmijo iz filma, ter likovne ustvarjalnosti, v kateri bomo like iz filmov oživili po svoje.

Vabljeni v svet filmov, ustvarjalnosti in na druženje!

 

REDOSLED DNEVA

10.00–11.00

RUSKI KRATKI ANIMIRANI FILMI, projekcija animiranih filmov za družine (brezplačno)

11.00–13.00

OLADJI, kulinarična delavnica (1 žetonček)

RUSKA ABECEDA, delavnica spoznavanja ruskih črk in pesmice (brezplačno)

MOJ PRIJATELJ MEDVEDEK PU, likovna delavnica (1 žetonček)

12.00

TUDI VZGOJA SE SKOZI ČAS SPREMINJA ali Kako svojim otrokom skozi avtentično vzgojo približati kulturo, kratko predavanje za starše z Martino Medved (1 žetonček)

 

V Soboti za družbo s kratkimi ruskimi animiranimi filmi želimo razgrniti košček ruske kulture in jo preko različnih dejavnosti približati vsem, ki živimo v Mariboru. Zavod MARS Maribor povezuje!

Studio Soyuzmultfilm je bil ustanovljen leta 1936 in velja za najstarejši studio animiranega filma v Rusiji. V dolgih letih obstoja se je podpisal pod več kot 1400 animiranih filmov. Številne produkcije Soyuzmultfilma so bile nagrajene na prestižnih mednarodnih festivalih in so nedvomno del zakladnice ruskega ter svetovnega animiranega filma.

 

KRATKA PREDAVANJA ZA STARŠE

Ob Sobotah za družbo bogatimo program s Kratkimi predavanji za starše ob 12. uri. Z njimi želimo starše in druge zainteresirane opolnomočiti na področjih vzgoje in kulture.

Prvo v letošnjem letu nosi naslov

TUDI VZGOJA SE SKOZI ČAS SPREMINJA ali Kako svojim otrokom skozi avtentično vzgojo približati kulturo.

Predava Martina Medved, zakonska in družinska terapevtka – stažistka, predavanja potekajo v Freskah, v 1. nadstropju Vetrinjskega dvora.

Predavanje stane 1 Kulturni žetonček na osebo, za Vaše otroke pa v času predavanja nudimo brezplačno animirano varstvo.

 

KULTURNI ŽETONČEK

MARS je skupina predanih pedagogov_inj, mentorjev_ic in ustvarjalcev_k v kulturi, ki z veseljem ustvarja kvalitetne in zabavne kulturne dogodke ter izobraževalne vsebine za otroke in družine, mlade in odrasle.

Da bomo lahko še naprej pripravljali programe, jih širili, poglabljali in izboljševali, za nekatere vsebine uvajamo simbolično plačilo – Kulturni žetonček.

Cena 1 žetončka je 2 EUR. Ob nakupu 5 žetončkov prejmete darilo (mošnjiček), ob nakupu 10-ih pa vam poleg mošnjička podarimo še dodaten žetonček.

NOVOST v ponudbi je DRUŽINSKA VSTOPNICA, ki vsem družinskim članom omogoča udejstvovanje na vseh Sobotah za družbo, neomejeno ustvarjanje in izobraževanje skozi vse leto.

Cena družinskega paketa za vse družinske člane je 149 EUR.

Žetončke in paket je mogoče kupiti ob vsakem dogodku in v rednem odpiralnem času Zavoda MARS Maribor v Vetrinjskem dvoru.

 

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa!

 

Organizira Zavod MARS Maribor v sodelovanju z Zavodom Ruski dom Maribor – Ruski center v Mariboru. Projekt je sofinanciran s strani Mestne občine Maribor, Ministrstva za javno upravo, Centra za kreativnost in EU – Evropski sklad za regionalni razvoj (ESRR).

0 Comments