Pokličite nas na 031 721 815 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

MARSov kino

Date

29 Feb 2020
Expired!

Time

10:00 - 13:00

značke

Sobota za družbo

MARSov kino

Miniserija Muri, animirani filmi o mačku Muriju, 4+ in naprej brez mej

Sobota, 29. 2. 2020, 10.00–13.00

Marsova izba v Vetrinjskem dvoru

 

Mačka Murija, ki je nastal v domišljiji Kajetana Koviča, zagotovo vsi poznamo. V Marsovem kinu pa vas čaka animirana miniserija o mačjem veljaku in njegovih prijateljih v Mačjem mestu. Oglejmo si skupaj Rojstni dan, Sprehod in Kosilo v popolnoma prenovljeni vizualni podobi, kjer se srečajo že znani junaki in glasba Nece Falk in Jerka Novaka ter novi, hudomušni zapleti, ki nasmejijo gledalce vseh starosti.

Po kinu bomo v Marsovi izbi nekaj slastnega spekli, v lutkovni delavnici pa si izdelali mačeta po svoji domišljiji.

 

REDOSLED DNEVA

 

10.00–10.45

MINISERIJA MURI, projekcija kratkih animiranih filmov (1 žetonček)

11.00–13.00

TAKE MAČJE, delavnica izdelovanja lutk (brezplačno)

PRI ČRNEM MAČKU, kulinarična delavnica (1 žetonček)

 

Režija Boris Dolenc, Jernej Žmitek, scenarij Sandra Ržen, Jernej Žmitek, Boris Dolenc, knjižna predloga Kajetan Kovič, likovna zasnova Matej Lavrenčič, glasba Jerko Novak, Lado Jakša, Neca Falk, glasovi Marko Mandić, Polona Juh, Jernej Šugman, Alojz Svete, Janez Hočevar, Bojan Emeršič, Jure Zrnec, Violeta Tomič, Nina Valič, Ivo Godnič, produkcija Invida, koprodukcija RTV Slovenija.

 

SOBOTA ZA DRUŽBO

Sobote za družbo na Marsu so prijetna doživetja, v katerih se ob knjigi, filmu, plesu, gledališču, glasbi, kulturni dediščini in vizualni umetnosti srečujemo vse in vsakršne družine ter posamezniki, ki si želimo prijetne bližine.

 

KULTURNI ŽETONČEK

MARS je skupina predanih pedagogov_inj, mentorjev_ic in ustvarjalcev_k v kulturi, ki z veseljem ustvarja kvalitetne in zabavne kulturne dogodke ter izobraževalne vsebine za otroke in družine, mlade in odrasle.

Da bomo lahko še naprej pripravljali programe, jih širili, poglabljali in izboljševali, za nekatere vsebine uvajamo simbolično plačilo – Kulturni žetonček.

Cena 1 žetončka je 2 EUR. Ob nakupu 5 žetončkov prejmete darilo (mošnjiček), ob nakupu 10-ih pa vam poleg mošnjička podarimo še dodaten žetonček.

NOVOST v ponudbi je DRUŽINSKA VSTOPNICA, ki vsem družinskim članom omogoča udejstvovanje na vseh Sobotah za družbo, neomejeno ustvarjanje in izobraževanje skozi vse leto.

Cena družinskega paketa za vse družinske člane je 149 EUR.

Žetončke in paket je mogoče kupiti ob vsakem dogodku in v rednem odpiralnem času Zavoda MARS Maribor v Vetrinjskem dvoru.

 

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa!

 

Organizira Zavod MARS Maribor. Produkcija miniserije Muri Invida. Projekt je sofinanciran s strani Mestne občine Maribor, Ministrstva za javno upravo, Centra za kreativnost in EU – Evropski sklad za regionalni razvoj (ESRR).

0 Comments