Pokličite nas na 031 721 815 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

Glasbena raziskovanja

Date

25 Jan 2020
Expired!

Time

10:00 - 13:00

značke

Sobota za družbo

Glasbena raziskovanja

Glasbena pravljica s Špelo Huzjak, 4+ in naprej brez mej

Sobota, 25. 1. 2020, 10.00–13.00

Marsova izba v Vetrinjskem dvoru

 

V glasbenih raziskovanjih je seveda glavna glasba. Skozi pravljico Svetlane Makarovič,  Pod medvedovim dežnikom, nas bo z lokom po strunah in s svojim glasom peljala umetnica glasbenica violinistka Špela Huzjak z gostoma Luko Huzjakom in Natanom Belakom. Mi pa jim bomo pritegnili, kajne?

Špela nam bo podrobneje predstavila violino, ki že s svojim imenom pove, da spada med najmanjše godalne instrumente, kaj pomeni biti glasbenica, kako sklada glasbo, ker tudi to počne. Skupaj bomo priredili kratko glasbeno uganko in raziskali, kakšne zvoke še lahko proizvedemo na violini. Preizkusili se bomo lahko tudi v igranju različnih instrumentov.

Po druženju bomo še ustvarjalni, izdelali si bomo lutko, pa raziskovalni, na različnih postajah bomo raziskovali zvoke.

Na poslušanje odprtih ušes, oči in ust!

 

REDOSLED DNEVA

 

10.00–11.00

POD MEDVEDOVIM DEŽNIKOM, glasbena pravljica in glasbeno raziskovanje s Špelo Huzjak za otroke vseh starosti (1 žetonček)

11.15 in 12.00

ZVOKI NA POSTAJAH, vodeno raziskovanje zvokov (1 žetonček)

11.00–13.00

DRUŠČINA POD DEŽNIKOM, delavnica izdelovanja lutk (brezplačno)

12.00

STOPIMO V PESKOVNIK, LEZIMO MED LUTKE ali O blagodejnih vplivih rokovanja z različnimi materiali na otrokov razvoj, kratko predavanje za starše z Martino Medved (1 žetonček)

 

Marsova glasbena raziskovanja nastajajo v želji, da otrokom in odraslim približamo brezkončni svet glasbe, da za poslušanje, morda pa tudi izvajanje navdušimo koga izmed vas.

Špela Huzjak je akademska glasbenica, violinistka in pedagoginja, ki predano igra in uči ter veliko raziskuje. Vsestranska umetnica tudi sklada, piše besedila in sodeluje v različnih glasbenih zasedbah. Poleg instrumentalne glasbe jo zelo zanima povezovanje instrumenta z glasom in s telesom.

 

SOBOTE ZA DRUŽBO

so prijetna doživetja, v katerih se ob knjigi, filmu, plesu, gledališču, glasbi, kulturni dediščini in vizualni umetnosti srečujemo vse in vsakršne družine ter posamezniki, ki si želimo prijetne bližine.

 

KRATKA PREDAVANJA ZA STARŠE

Ob Sobotah za družbo bogatimo program s Kratkimi predavanji za starše ob 12. uri. Z njimi želimo starše in druge zainteresirane opolnomočiti na področjih vzgoje in kulture.

Drugo v letošnjem letu nosi naslov

STOPIMO V PESKOVNIK, LEZIMO MED LUTKE ali O blagodejnih vplivih rokovanja z različnimi materiali na otrokov razvoj.

Predava Martina Medved, zakonska in družinska terapevtka – stažistka, predavanja potekajo v Freskah, v 1. nadstropju Vetrinjskega dvora.

Predavanje stane 1 Kulturni žetonček na osebo, za Vaše otroke pa v času predavanja nudimo brezplačno animirano varstvo.

 

KULTURNI ŽETONČEK

MARS je skupina predanih pedagogov_inj, mentorjev_ic in ustvarjalcev_k v kulturi, ki z veseljem ustvarja kvalitetne in zabavne kulturne dogodke ter izobraževalne vsebine za otroke in družine, mlade in odrasle.

Da bomo lahko še naprej pripravljali programe, jih širili, poglabljali in izboljševali, za nekatere vsebine uvajamo simbolično plačilo – Kulturni žetonček.

Cena 1 žetončka je 2 EUR. Ob nakupu 5 žetončkov prejmete darilo (mošnjiček), ob nakupu 10-ih pa vam poleg mošnjička podarimo še dodaten žetonček.

NOVOST v ponudbi je DRUŽINSKA VSTOPNICA, ki vsem družinskim članom omogoča udejstvovanje na vseh Sobotah za družbo, neomejeno ustvarjanje in izobraževanje skozi vse leto.

Cena družinskega paketa za vse družinske člane je 149 EUR.

Žetončke in paket je mogoče kupiti ob vsakem dogodku in v rednem odpiralnem času Zavoda MARS Maribor v Vetrinjskem dvoru.

 

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa!

 

Organizira Zavod MARS Maribor. Projekt je sofinanciran s strani Mestne občine Maribor, Ministrstva za javno upravo, Centra za kreativnost in EU – Evropski sklad za regionalni razvoj (ESRR).

0 Comments