Pokličite nas na 031 721 815 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

MARSovo glasbeno potovanje

Date

19 Okt 2019
Expired!

Time

10:00 - 13:00

značke

Sobota za družbo

MARSovo glasbeno potovanje

Glasbena raziskovanja z Asjo Grauf, za vse generacije

Sobota, 19. 10. 2019, 10.00–13.00

Marsova izba in dvorišče Vetrinjskega dvora

 

SOBOTE ZA DRUŽBO

Doživetja na Marsu za družine

V središču mesta, za obokanimi vrati Vetrinjskega dvora je dvorišče s starim orehom, kjer pripravljamo druženja za vse in vsakršne družine, ki si želite prijetnih dogodkov, pospremljenih z ustvarjalnimi doživetji in radoznalimi raziskovanji.

Knjiga, film, ples, glasba, gledališče, kulturna dediščina in še MARSikaj – raziskujmo skupaj!

 

Povabljeni na Marsovo glasbeno potovanje z glasbenico Asjo Grauf, na raziskovanje in zvočno odisejo po pokrajinah zvokov iz narave. Voda, veter, šumenja in zvenenja … s pomočjo povratne zanke (looper) raziskujemo osnovne zakonitosti ritma in melodije ter spoznavamo različne inštrumente in zvočila.

Iz zvočne pokrajine pa še v ustvarjalno. Ustvarimo svoj inštrument in se likovno izrazimo ob glasbi.

 

Na dušno druženje!

 

REDOSLED DOPOLDNEVA:

10.00

ZVOČNA ODISEJA PO POKRAJINAH ZVOKOV IZ NARAVE, glasbeno raziskovanje z glasbenico Asjo Grauf (1 kulturni žetonček/osebo)

11.00–13.00

USTVARJALNICE POD MILIM NEBOM, ustvarjalni delavnici:

ROPOTULJICE IZ RECIKLAŽE, delavnica izdelovanja zvočil (brezplačno)

POSLUŠAM GLASBO IN SLIKAM Z ZAPRTIMI OČMI, likovna delavnica (brezplačno)

 

Asja Grauf je akademska glasbenica, flavtistka. Igra v različnih glasbenih zasedbah ter zasedbah elektro-akustičnih in improviziranih glasbenih žanrov. Sodelovala je pri nastajanju glasbe za lutkovne predstave, v pravljično-pripovedovalskih uprizoritvah, na slikarskih razstavah. Ukvarja se tudi s pedagoškim delom na področju poučevanja flavte na glasbenih šolah ter pripravlja delavnice za mlade, kjer povezuje glasbo z drugimi izraznimi vsebinami (plesom, likovno umetnostjo …). 

 

KULTURNI ŽETONČEK

MARS je skupina predanih pedagogov, mentorjev in ustvarjalcev v kulturi, ki z veseljem ustvarja kvalitetne in zabavne kulturne dogodke ter izobraževalne vsebine za otroke in družine, mlade in odrasle.

Da bomo lahko še naprej pripravljali programe, jih širili, poglabljali in izboljševali, za nekatere vsebine uvajamo simbolično plačilo – Kulturni žetonček. Za predstavo bo tako potrebno odšteti 2, za ples, film in nekatere delavnice 1 žetonček, določene vsebine pa ostajajo brezplačne.

Cena 1 žetončka je 2 EUR. Ob nakupu 5 žetončkov prejmete darilo (mošnjiček!), ob nakupu 10-ih pa vam poleg mošnjička podarimo še dodaten žetonček.

NOVOST v ponudbi je DRUŽINSKA VSTOPNICA, ki vsem družinskim članom omogoča udejstvovanje na vseh Sobotah za družbo, teh je kar 30, neomejeno ustvarjanje in izobraževanje skozi vse leto.

Cena družinskega paketa za vse družinske člane je 149 EUR, v posebni ponudbi, ki traja od 21. 9. do 21. 10. 2019 pa lahko izkoristite popust v vrednosti 30 EUR in kupite družinski paket že za 119 EUR.

Žetončke in paket je mogoče kupiti ob vsakem dogodku in v rednem odpiralnem času Zavoda MARS Maribor v Vetrinjskem dvoru.

 

 

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa!

 

Organizira Zavod MARS Maribor. Dogodek je sofinanciran s strani Mestne občine Maribor, Ministrstva za javno upravo, Centra za kreativnost in EU – Evropski sklad za regionalni razvoj (ESRR).

0 Comments

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

four × 3 =