Pokličite nas na 031 721 815 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

Miki Muster

Date

06 - 07 Mar 2021

Time

10:00 - 10:00

značke

Sobota za družbo

Miki Muster

Poznate Zvitorepca in njegova prijatelja Trdonjo in Lakotnika? Kaj pa kurirja Nejčka, drobno ptičico in navihanega snežaka? Miki Muster je bil veliki slovenski ilustrator, animator, stripar in še marsikaj. V srce pa se nam je zagotovo najbolj vtisnil s številnimi prigodami lisjaka Zvitorepca, ki nas navdušujejo znova in znova.

 


 

6. 3., 10.00, dostop 24 ur

Ogled kratkih filmov in kratkega dokumentarnega filma Portret: Miki Muster
Miki Muster in animirani filmi

 

  • Puščica
  • Zimska zgodba
  • Kurir Nejček
  • Portret: Miki Muster

 


 

11.00–11.45

Pogovor o filmih in spletna bralnica stripov Zvitorepec

Spoznajmo Zvitorepca, Trdonjo in Lakotnika. Tri junake, ki so kos strašnim gusarjem in modrim Indijancem. Pogovor in branje stripov bo potekalo preko spleta v zaprti skupini. Potrebne so prijave.

Prijavi se zdaj!

 


 

ustvarjalni izziv
Izdelajmo strip

 

Na dan dogodka bodo na voljo navodila za ustvarjanje stripov.

 


 

Ali ste vedeli, da  …

je bil Miki Muster rojen v Murski Soboti. Bil je stripar, illustrator, avtor animiranih filmov, kipar, novinar in filmski režiser.

Njegovi najbolj poznani stripovski junaki ponujajo 43 epizod in so doživele ponatis, ki jih lahko naročite v Strip.art.nici Buch. Tako lahko tudi mlajši spoznajo Zvitorepca, Trdonjo in Lakotnika.

Poznali pa smog a tudi po kakovostnih animiranih reklamah Zajčki Cik-Cak, Jelovica, Viki krema, Medex in še veliko drugih. Nekater lahko najdemo tudi na spletu.

Kako se stripov lotijo sodobni avtorji v zbirki Ta ljudske v stripu pa si lahko ogledate v istoimenskem video posnetku vodstva po razstavi društva Strip Core.

 

Dogodek organizira Zavod MARS Maribor v sodelovanju z Društvom za razvoj filmske kulture, Slovenskim filmskim centrom in Bazo slovenskega filma.

 

 

0 Comments

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

sixteen − 3 =