Pokličite nas na 041 556 332 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

Miki Muster

Date

06 - 07 Mar 2021
Expired!

Time

10:00 - 10:00

značke

Sobota za družbo

Miki Muster

Poznate Zvitorepca in njegova prijatelja Trdonjo in Lakotnika? Kaj pa kurirja Nejčka, drobno ptičico in navihanega snežaka? Miki Muster je bil veliki slovenski ilustrator, animator, stripar in še marsikaj. V srce pa se nam je zagotovo najbolj vtisnil s številnimi prigodami lisjaka Zvitorepca, ki nas navdušujejo znova in znova.

 


 

6. 3. 2021, 10.00, dostop 24 ur

Ogled kratkih filmov in kratkega dokumentarnega filma Portret: Miki Muster
Miki Muster in animirani filmi

 

  • Puščica
  • Zimska zgodba
  • Kurir Nejček
  • Portret: Miki Muster

 

Ogled filmov

 


 

11.00–11.45

Pogovor o filmih in spletna bralnica stripov Zvitorepec

Spoznajmo Zvitorepca, Trdonjo in Lakotnika. Tri junake, ki so kos strašnim gusarjem in modrim Indijancem. Pogovor in branje stripov bo potekalo preko spleta v zaprti skupini. Potrebne so prijave.

Prijavi se zdaj!

 


 

Izdelajmo strip – ustvarjalni izziv

 

Ali ste vedeli, da  …

je bil Miki Muster rojen v Murski Soboti. Bil je stripar, illustrator, avtor animiranih filmov, kipar, novinar in filmski režiser.

Njegovi najbolj poznani stripovski junaki ponujajo 43 epizod in so doživele ponatis, ki jih lahko naročite v Strip.art.nici Buch. Tako lahko tudi mlajši spoznajo Zvitorepca, Trdonjo in Lakotnika.

Poznali pa smog a tudi po kakovostnih animiranih reklamah Zajčki Cik-Cak, Jelovica, Viki krema, Medex in še veliko drugih. Nekater lahko najdemo tudi na spletu.

Kako se stripov lotijo sodobni avtorji v zbirki Ta ljudske v stripu pa si lahko ogledate v istoimenskem video posnetku vodstva po razstavi društva Strip Core.

Več o stripu lahko najdete na spletu ali v knjižnici. Za resne začetnike stripa priporočamo knjigo Kako nastane strip, Scott McCloud. Stripe za otroke, mlade in odrasle najdete tudi pri Stripburgerju, Založbi Škrateljc, VigeVage knjige in Založba Alica.
 

 

Dogodek organizira Zavod MARS Maribor v sodelovanju z Društvom za razvoj filmske kulture, Slovenskim filmskim centrom in Bazo slovenskega filma.

 

 

0 Comments