Pokličite nas na 031 721 815 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

Noč čarovnic

Date

27 Okt 2018
Expired!

Time

10:00 - 19:00

značke

Fletno

Noč čarovnic

(fl)etno družinsko raziskovanje običajev in mitov

10.00–13.00 in 15.00–19.00

 

Je Noč čarovnic ali Halloween (angl.) res le še eden izmed praznih potrošniških praznikov, ki z našo kulturo, tradicijo in običaji nima ničesar skupnega? Raziskujmo!

(Fl)etno spodbuja spoznavanje, ohranjanje in zavedanje naravne in kulturne dediščine naše domovine, pa se ob 31. oktobru, ko se v zadnjih desetletjih z Zahoda tudi k nam seli praznovanje imenovano Halloween, sprašujemo o njegovem izvoru in s čim vse je povezano.

Da Noč čarovnic ne bo le brezsmiselno šemljenje, čarovniški ples in sladkanje s strašljivimi prigrizki, Zavod MARS Maribor skupaj z Zavarovalnico SAVA pripravlja dan raziskovanj različnih običajev, mitov in znanj za vse in vsakršne družine.

Skupaj s strokovnjaki in z izkušenimi pedagogi raziskujemo v skupnosti za skupnost.

 

Javni poziv za izvirna literarna in likovna dela

Pripravili smo Javni poziv za izvirna literarna in likovna dela na temo Od kod izvira noč čarovnic? Izbrana prispela dela bomo razstavili na dogodku.

Več o pozivu najdete s klikom na gumb:

Javni poziv!

Vabimo tudi, da pobrskate po starih receptih in nam pošljete take slastne za jedi iz buč, mi pa jih bomo pridno zbirali in sestavili v brošurco, ki jo bo za prostovoljni prispevek moč dobiti na dogodku.

 

PROGRAM

10.00–13.00

[table “” not found /]

 

15.00–19.00

[table “” not found /]

 

Radovednost in vedoželjnost nas peljeta k znanju, ki nas bogati. In raziskovati v družbi je bolje kot sam. SAVA pravi »nikoli sami«, prikimamo tudi mi. Družbeno odgovorno osveščamo in vabimo na fletno dogodivščino!

 

Več kot nas je, bolj fletno se mamo!

 

Dogodek organizira Zavod MARS Maribor v sodelovanju z Zavarovalnico SAVA, Mestno občino Maribor, Narodnim domom Maribor in Klubom Wetrinsky.

0 Comments