Pokličite nas na 031 721 815 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

Novomedijske umetnosti

Date

19 Jan 2021

Time

16:00 - 18:00

Cena

110,00

značke

Atelje

Novomedijske umetnosti

MALA ŠOLA NOVOMEDISKE UMETNOSTI, 10+

Vsak torek, razen med počitnicami, 16.00–18.00, od 29. septembra 2020 do konec maja 2021

Vetrinjski dvor, Marsova izba

 

Šola novomedijske umetnosti je namenjena vsem tistim, ki vas zanimata umetnost in tehnologija ter njuno združevanje v povezano celoto in izdelek.

 

V želji spodbuditi mlade in odrasle k spoznavanju in ustvarjanju novomedijske umetnosti, Zavod MARS Maribor že tretje leto zapored organizira Šolo novomedijske umetnosti. Izraz novomedijska umetnost zajema različna umetniška dela in prakse, ki se ukvarjajo z novomedijskimi tehnologijami ob svojem nastanku.

 

V celoletnem programu se bomo 1 x tedensko srečevali v manjši skupini do 5 udeležencev, saj delo zahteva veliko individualnega pristopa. Začeli bomo z uvodom v novomedijsko umetnost s primeri, nadaljevali z uvodom v delovanje mikrokontrolerja Arduino, nato pa se ukvarjali s praktičnim delom z mikrokontrolerjem in s preprostimi primeri elektrotehnike ter s snovanjem in z realizacijo lastnega projekta, ki ga bomo predstavili na zaključni razstavi.

 

Aktivnosti v šoli vzpodbujajo kreativno mišljenje, združevanje področij znanosti in umetnosti, iskanje rešitev, urjenje ročnih spretnosti in finomotorike, povabijo k izmenjavi mnenj, znanj in vedenj ter tako krepijo tudi socialne kompetence.

 

Tečaj vodi profesorica likovne vzgoje in izkušena mentorica umetniških delavnic Irena Pamič.

 

Morda se sliši zapleteno, pa ni! Oči in ušesa na stežaj, akcija, tri štiri zdaj!

 

Število udeležencev je omejeno (največ 5).

 

CENA: 110 EUR/mesec. Vključuje strokovno mentorstvo, vse materiale in orodja.

 

OBVEZNE PRIJAVE in več informacij na informativnem dnevu in na telefonski številki 040 261 931 ali e-naslovu irenapamic.kulturnik@gmail.com (Irena).

 

UKREPI

Ker se po deželi potika virus, lepo prosimo, da se dogodka udeležimo le zdravi, brez znakov in simptomov akutne okužbe dihal, in raje ostanemo doma, če smo bili v zadnjih 14 dneh v kontaktu z osebo z znaki COVID-19.

Dosledno bomo upoštevali navodila NIJZ, medosebno razdaljo ter umivanje in razkuževanje rok.

 

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

0 Comments

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

1 × 2 =