Pokličite nas na 031 721 815 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

Odprti atelje: Sproščanje z umetnostjo

Date

06 Feb 2017
Expired!

Odprti atelje: Sproščanje z umetnostjo

V Večnamensko dvorano v Vetrinjskem dvoru vabimo vse ljubitelje umetnosti in kreativnega izražanja. ODPRTI ATELJE je prostor ustvarjanja, druženja ob kreativnem delu, izmenjave izkušenj, mnenj in znanj ter oblikovanja lastnega umetniškega izraza.

SPROŠČANJE Z UMETNOSTJO vas povabi s sklopom delavnic, (Od)slikanje s pomočjo glasbe in Ples brez forme, ki se bosta izmenjevali vsak ponedeljek zvečer. Z vami se bosta sproščali Vesna Gomboc in Sabina Drevenšek.

(OD)SLIKANJE S POMOČJO GLASBE je likovno izražanje vseh vaših razsežnosti in globin. Ob predvajanju kozmičnih zvokov ansambla Vedun se preprosto sprostite, prisluhnete pesmi, ki se preplete z glasbo v vas, poveže telo in duha, da se samouglasite in (od)slikate, kar privre iz srca. (Od)slikanje z različnimi slikarskimi materiali na velike formate ob glasbi, v kateri so ohranjene originalne transmisije zvoka, je sproščujoče in navdihujoče.

PLES BREZ FORME je popolnoma svobodno izražanje skozi gib. Ko pozabimo na naučeno, nas glasba sama pelje v naše naravno gibanje. Pozabite, kaj ste, kdo ste. Vstopite v svet znotraj sebe, povežite se z duhom, začutite svoje telo. Osvobodite se uma, le plešite, brez pravil, brez mej. Telo postane mehkejše in s takim je mehkejše in svobodnejše tudi življenje. Ob glasbi ansambla Vedun.

Vedun je ansambel starega in prezrtega glasbenega izročila sveta, ansambel stare meditativne glasbe in oživljanja spiritualnih zdravilnih zvokov kultur sveta. Svojemu izvajanju pridaja nekdaj pomembno svečeniško ali šamansko in zdraviteljsko noto, zvoku pa večnivojsko globino, izjemno urejajočo in zdravilno moč ter učinkovitost. S posebno pozornostjo Vedunovi glasbeniki restavrirajo za koncertne odre stara pozabljena glasbila, tujerodne glasbene jezike, pa tisočletja stare starosvetne pesmi ter bisere in zvočne kode iz slovanske in staroslovenske glasbene dediščine ter drugih kultur. Njihova glasbena izvajanja so pravzaprav iskanje celovitosti, dovršenosti, sozvočja in blagozvočja ter globoke ponotranjenosti, praznovanje različnosti in podobnosti v zgodovinskem spominu kultur in glasbenih praks preteklosti. Polnina nadčutnosti v zvočnem izražanju plemeniti izvajalce in poslušalce ter krepko presega običajna glasbena prizadevanja. Koncerti, zvočne terapije in zgoščenke ansambla Vedun so umetniško-terapevtske stvaritve s harmonizirajočim kanaliziranim/spontanim zvokom ali zvočna preja nikdar ponovljivih zvokov, ki duhovno prebujajo ljudi, širijo zavest današnjim poslušalcem in polnijo človeške duše z milino večnosti in brezčasnosti.
»Bolj kot je glasba preprosta, silnejša je v svoji biti in omogoča duhu, da se učinkovito izrazi v polnini zavedanja.« Ansambel Vedun

CENA: klubska cena za uporabo Odprtega ateljeja je 15 €/mesec in vključuje možnost uporabe v vseh terminih

PRIJAVE: za Sproščanje z umetnostjo so obvezne prijave na telefonsko številko 040 556 959 (Vesna), vsaj dan pred pričetkom

Število mest je omejeno!

Zavod MARS Maribor, Inštitut Temeljitost

Vsak ponedeljek, 10.00–13.00, Marsova izba,
ODPRTO ZA VSE,
prostor ustvarjanja za vsa umetniška področja,

vsak ponedeljek, 19.30–21.00, Marsova izba,
NAKIT,
oblikovanje nakita iz različnih materialov in v različnih tehnikah,
z vami bo Lana Erlač, Lart,
in ŠIVALNICA,
kreativno šivanje, predelava oblačil,
z vami bo Nina Logar, ninarozina, diplomirana tekstilna inženirka,

vsak ponedeljek, 19.30–21.00, Večnamenska dvorana Vetrinjskega dvora,
SPROŠČANJE Z UMETNOSTJO,
sproščanje ob slikanju na velik format, sproščanje skozi gib,
z vami bosta Vesna Gomboc, univerzitetna diplomirana socialna delavka, in Sabina Drevenšek,

vsak torek, 18.00–21.00, Marsova izba
RISBA IN SLIKA PO ŽIVEM MODELU,
risanje in slikanje živega modela,
z vami bo Aleksander Mitev Leben, ljubiteljski slikar.

Projekt delno financira Mestna občina Maribor.

Zavod MARS Maribor

0 Comments