Pokličite nas na 031 721 815 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

Plesna raziskovanja

Date

01 Feb 2020
Expired!

Time

10:00 - 13:00

značke

Sobota za družbo

Plesna raziskovanja

Rock zabava z Mojco Kasjak, 4+ in naprej brez mej

Sobota, 1. 2. 2020, 10.00–13.00

Marsova izba in dvorana Vetrinjskega dvora

 

Ali poznaš prave rock zvezde? Si želiš spoznati pravo rock glasbo? Pridruži se nam na pravi rock zabavi!

Na plesni delavnici nas plesalka, plesna pedagoginja, koreografinja in navdušena rokerica Mojca Kasjak popelje skozi zgodovino rock glasbe, ki je nastala v ZDA po drugi svetovni vojni. Razširila se je po vsem svetu in danes poznamo veliko različnih zvrsti rocka.

Skozi glasbo nam bodo družbo delali znameniti bendi The Beatles, Rolling Stones in The Who, začetniki rocka, Queen, Led Zeppelin, Black Sabbath, AC/DC, Aerosmith, ZZ Top, Van Halen in drugi, mi pa bomo odkrivali svoj rock gib, spoznali nekaj značilnosti kulture stadionskih koncertov ter ustvarili skupno rock koreografijo na podlagi plesnega materiala, ki ga bomo ustvarili skupaj.

Po zabavi pa še kreativni delavnici v rockerskem stilu – delavnica sitotiska rokerskih motivov in izdelava »postra« najljubše rock zvezde.

 

REDOSLED DNEVA

10.00–11.00

ROCK ZABAVA Z MOJCO KASJAK, ples in spoznavanje zgodovine rock glasbe za družine (1 žetonček)

11.00–13.00

NAŠITEK, delavnica šivanja in sitotiska (2 žetončka)

ROKERSKA GLASBILA, likovna delavnica (brezplačno)

 

Sam izraz rock and roll se včasih nanaša na začetna obdobja 50-tih in 60-tih let 20. stoletja, kasneje pa je bolj običajen krajši izraz rock. Z »britanski invazijo« se je ponovno razširil v ZDA in povsod po svetu ter je pomembno vplival na družbene spremembe. Danes je z mnogimi podzvrstmi najpopularnejša glasbena zvrst.

 

SOBOTA ZA DRUŽBO

Sobote za družbo na Marsu so prijetna doživetja, v katerih se ob knjigi, filmu, plesu, gledališču, glasbi, kulturni dediščini in vizualni umetnosti srečujemo vse in vsakršne družine ter posamezniki, ki si želimo prijetne bližine.

 

KULTURNI ŽETONČEK

MARS je skupina predanih pedagogov_inj, mentorjev_ic in ustvarjalcev_k v kulturi, ki z veseljem ustvarja kvalitetne in zabavne kulturne dogodke ter izobraževalne vsebine za otroke in družine, mlade in odrasle.

Da bomo lahko še naprej pripravljali programe, jih širili, poglabljali in izboljševali, za nekatere vsebine uvajamo simbolično plačilo – Kulturni žetonček.

Cena 1 žetončka je 2 EUR. Ob nakupu 5 žetončkov prejmete darilo (mošnjiček), ob nakupu 10-ih pa vam poleg mošnjička podarimo še dodaten žetonček.

NOVOST v ponudbi je DRUŽINSKA VSTOPNICA, ki vsem družinskim članom omogoča udejstvovanje na vseh Sobotah za družbo, neomejeno ustvarjanje in izobraževanje skozi vse leto.

Cena družinskega paketa za vse družinske člane je 149 EUR.

Žetončke in paket je mogoče kupiti ob vsakem dogodku in v rednem odpiralnem času Zavoda MARS Maribor v Vetrinjskem dvoru.

 

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa!

 

Organizira Zavod MARS Maribor. Projekt je sofinanciran s strani Mestne občine Maribor, Ministrstva za javno upravo, Centra za kreativnost in EU – Evropski sklad za regionalni razvoj (ESRR).

0 Comments