Pokličite nas na 031 721 815 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

Prešernov dan

Date

08 Feb 2020
Expired!

Time

10:00 - 13:00

značke

Sobota za družbo

Prešernov dan

Prešerno praznovanje, 4+ in naprej brez mej

Sobota, 8. 2. 2020, 10.00–13.00

Marsova izba

 

Prešernov dan, slovenski kulturni praznik, obeležujemo tudi na Marsu. Kaj pa je kultura? Je zgodba in kako jo povem, je slika, pesem, ples in objem. Kultura so tudi lepa beseda in nasmeh, spoštovanje, spominjanje, druženje. Kultura ne pozna meja in raste iz srca.

Ob tem čudovitem prazniku Vas povabimo na poezije polno čašo, na ustvarjanje kolažev iz besed in sladostrastno delavnico pripravljanja prigrizkov iz fig.

 

REDOSLED DNEVA

 

10.00–13.00

POEZIJE POLNA ČAŠA, branje poezije in odprti mikrofon (brezplačno)

PREŠERNI KOLAŽI, likovna delavnica ustvarjanja kolažev iz besed (brezplačno)

FIGOVI GRIŽLJAJI, kulinarična delavnica (brezplačno)

 

Prešernov dan je osrednji slovenski kulturni praznik, ki ga praznujemo 8. februarja na obletnico smrti največjega med slovenskimi poeti, Franceta Prešerna, že od leta 1945. Na ta dan podelijo tudi Prešernove nagrade, najvišja priznanja Republike Slovenije za dosežke na področju umetnosti.

 

POSEBNA PONUDBA!!!

Udeležba na vseh aktivnostih je brezplačna, ta dan pa ponujamo tudi posebno 10% znižanje Marsove družinske vstopnice, ki vsem družinskim članom omogoča udejstvovanje na vseh Sobotah za družbo, neomejeno ustvarjanje in izobraževanje skozi vse leto. Polna cena je 149 evrov, na Prešernov dan pa LE 134 evrov.

 

SOBOTA ZA DRUŽBO

Sobote za družbo na Marsu so prijetna doživetja, v katerih se ob knjigi, filmu, plesu, gledališču, glasbi, kulturni dediščini in vizualni umetnosti srečujemo vse in vsakršne družine ter posamezniki, ki si želimo prijetne bližine.

 

KULTURNI ŽETONČEK

MARS je skupina predanih pedagogov_inj, mentorjev_ic in ustvarjalcev_k v kulturi, ki z veseljem ustvarja kvalitetne in zabavne kulturne dogodke ter izobraževalne vsebine za otroke in družine, mlade in odrasle.

Da bomo lahko še naprej pripravljali programe, jih širili, poglabljali in izboljševali, za nekatere vsebine uvajamo simbolično plačilo – Kulturni žetonček.

Cena 1 žetončka je 2 EUR. Ob nakupu 5 žetončkov prejmete darilo (mošnjiček), ob nakupu 10-ih pa vam poleg mošnjička podarimo še dodaten žetonček.

NOVOST v ponudbi je DRUŽINSKA VSTOPNICA, ki vsem družinskim članom omogoča udejstvovanje na vseh Sobotah za družbo, neomejeno ustvarjanje in izobraževanje skozi vse leto.

Cena družinskega paketa za vse družinske člane je 149 EUR.

Žetončke in paket je mogoče kupiti ob vsakem dogodku in v rednem odpiralnem času Zavoda MARS Maribor v Vetrinjskem dvoru.

 

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa!

 

Organizira Zavod MARS Maribor. Projekt je sofinanciran s strani Mestne občine Maribor, Ministrstva za javno upravo, Centra za kreativnost in EU – Evropski sklad za regionalni razvoj (ESRR).

0 Comments