fbpx
Pokličite nas na 041 556 332 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

Sobota za družbo: Fletna noč čarovnic

Date

30 Okt 2021
Expired!

Time

16:00 - 20:00

značke

Fletno,
Sobota za družbo

Sobota za družbo: Fletna noč čarovnic

V Vetrinjskem dvoru pripravljamo družinsko praznovanje. Ples v maskah, glasbeni koncert, poslikava in še MARSikaj.

Noč čarovnic spada med najstarejše praznike v zgodovini človeštva. Na našem ozemlju so na ta dan praznovali Morano, pogansko novo leto. Ker je bil strah pred temo in zlim neugoden, so s strahospoštovanjem prižigali sveče, postavljali male oltarje, darovali hrano ter se zahvaljevali svojim prednikom in naravi. Ljudje so si nadeli strah vzbujajoče maske, zato da bi jih hudobni duhovi imeli za duhove in bi jih pustili pri miru. Izdolbene buče, v katerih je gorela sveča, so postavili zato, da bi odgnali hudobne duhove.

V tem času se energija matere narave potegne navznoter in tudi mi bi se v tem času morali zazreti vase. Razumeti in si razložiti leto, ki smo ga preživeli in modrosti, ki nas jih je naučilo. 

 

Redosled:

16.00 Čarovniška dogodivščina, vodi Barbara Izlakar

16.00–18.00

”Lučke bučke” – delavnica kaširanih lampijonov, z vami ustvarja Manja Jerič

Živalice čarovnic – delavnica scenskih elementov, z vami ustvarja Neva Vrba

Strašne poslikave, po obrazu slikata Lea Mlasko in Barbara Crnkovič

18.00

Zabava v maskah in koncert skupine No name blues bend

No name blues band je skupina mariborskih glasbenikov. Igrajo moderni kitarski blues s pridihom klasičnega rocka in r’n’b-ja. Njihov program obsega priredbe znanih izvajalcev bluesa, ki jih zlahka prepoznava najširše občinstvo. Zasedba No name blues band: Boris Boco Bobek – kitara, Bojan Dobrina – vokal, Zlatko Fišer Fiš – bas in vokal, Simon Štic – klaviature, Miro Zavec – ustne harmonike in gosti: Ivek Baranja – bobni, Urška Gajšt – vokal, Katica Zemljak – vokal.

 

 

V primeru slabega vremena se koncert prestavi v dvorano Vetrinjskega dvora. Dogodek organizira Zavod MARS Maribor, v koprodukciji Narodnega doma Maribor.

Projekt je podprt s strani Mestne občine Maribor, projekt (fl)etno.

0 Comments