Pokličite nas na 031 721 815 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

Šola animiranega filma

Date

26 Sep 2017
Expired!

Time

16:30 - 19:00

značke

Atelje

Šola animiranega filma

ŠOLA ANIMIRANEGA FILMA/ENIMATION school, informativno srečanje

Marsova izba, Vetrinjski dvor, 16.30

8 +, mladina, odrasli

 

Vsakega od nas so v otroštvu zagotovo zaznamovale tudi risanke. Pa ste pomislili, da bi se lahko sami poskusili v vlogi ustvarjalca, ustvarjalke animiranega filma?

ENIMATION school je izobraževalni program, kjer lahko svoje sanje s pravo mero domišljije uresničite v čisto pravem animiranem filmu.

V ENIMATION school boste spoznali različne tehnike, ki jih uporabljamo pri animaciji, in se podrobneje seznanili z vsako fazo nastajanja animiranega filma. Pod vodstvom izkušene mentorice animacije za otroke in mladino, mag. Hane Repše, se boste poglobili v svet zgodb oživljenih na platnu, od ideje do filma. Spoznali boste lik in scenografijo, animacijo, kjer sta pomembna gibanje in čas, video montažo in se spopadli s produkcijo.

V trimesečnem sklopu, kolikor traja ENIMATION school, bodo sodelovali tudi gostujoči mentorji.

Šola je namenjena tako otrokom in mladim kot tudi odraslim, ki se želijo izobraževati v umetnosti animiranega filma. Animirani filmi, ki jih ustvarjajo udeleženci v ENIMATION school, sodelujejo na filmskih festivalih, tekmovalnih in ljubiteljskih, širom po svetu.

 

Šola bo potekala tri mesece v jesenskem času, nova edicija pa tri mesece spomladi, ob torkih od 16.30 do 19. ure.

Več informacij dobite na informativnem srečanju, ki bo 26. 9. 2017 ob 16.30 v Marsovi izbi v Vetrinjskem dvoru, Vetrinjska ulica 30, Maribor, ali na telefonski številki 041 556 332 (Hana).

 

ENIMATION school se izvaja pod okriljem Društva za razvoj filmske kulture v sodelovanju z Zavodom MARS Maribor. Delno ga financira Slovenski filmski center.

0 Comments

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

1 × 3 =