Pokličite nas na 041 556 332 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

Tri uganke

Date

29 Maj 2021
Expired!

Time

10:00 - 18:00

značke

Sobota za družbo

Tri uganke

Sobota za družbo: Tri uganke, pravljica in lutkovna delavnica

Ste že slišali pravljico o očetu in sinu in kralju? In o prvem sončnem žarku, o čevljih in najlepšem šopku rož? Še ne? Vse našteto se razkrije v stari slovenski ljudski pravljici z naslovom Tri uganke. Spoznajmo jo in si jo izposodimo za pripravo lutkovne predstave.

Oče in sin sta živela v deželi, kateri je vladal kralj, ki ni maral starejših ljudi. Tako so ti lahko le čakali bridkega konca. A sin se odloči, da bo svojega ostarelega očeta skril in ne bo upošteval kraljevih navodil. Napočil je dan, ko je kralj želel omožiti svojo hčer. Snubcem je zastavil tri na videz preproste uganke. Kaj mislite, kdo bo znal odgovoriti nanje? Našpičite ušesa, naoljite možganski stroj in ustvarjalna čarovnija se lahko začne!

 

V spletni delavnici bomo izdelali posebne lutke, ki jim pravimo javajke, razgibali bomo svoje čute in se podali v svet lutk. Število mest je omejeno. Prijave so obvezne do 25. 5. 2021.

Prijavi se zdaj!

 

 

Tri uganke, slovenska ljudska pravljica

v živo, Vetrinjski dvor 10.00

 

 

Spoznajmo javajke

spletna delavnica in ustvarjalni izziv

 

 

Izuri svoje čute

ustvarjalna igralnica in ustvarjalni izziv

 

 

 


Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Spletni dogodek pripravlja Zavod MARS Maribor v sodelovanju z Bibi Bobnar. Dogodek je sofinanciran s strani Mestne občine Maribor, Zavoda RS za zaposlovanje in Ministrstva za javno upravo.

0 Comments