Pokličite nas na 031 721 815 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

Umetnost danes

Organizator

Zavod MARS Maribor
Telefon
031 721 815
E-pošta
info@marsmaribor.org

Lokacija

Vetrinjski dvor
Vetrinjska ulica 30, Maribor
Kategorija

Naslednji termin

Datum

24 Sep 2019

Ura

16:00 - 18:00

Cena

103,70

Labels

Atelje

Umetnost danes

Šola novomedijske umetnosti

10+, mladi, odrasli / do maja 2020

Torek, 16.00–18.00, 17. in 24. 9. 2019 (informativna dneva)

Marsova izba, Vetrinjski dvor

 

V želji spodbuditi mlade in odrasle k spoznavanju in ustvarjanju novomedijske umetnosti, Zavod MARS Maribor že drugo leto zapored organizira Šolo novomedijske umetnosti (prej Arduino). Izraz novomedijska umetnost zajema različna umetniška dela in prakse, ki se ukvarjajo z novomedijskimi tehnologijami ob svojem nastanku.

V celoletnem programu se bomo 1x tedensko srečevali v manjši skupini do 5 udeležencev, saj delo zahteva veliko individualnega pristopa. Začeli bomo z uvodom v novomedijsko umetnost s primeri, nadaljevali z uvodom v delovanje mikrokontrolerja Arduino, nato pa se ukvarjali s praktičnim delom z mikrokontrolerjem in s preprostimi primeri elektrotehnike ter s snovanjem in z realizacijo lastnega projekta, ki ga bomo predstavili na zaključni razstavi.

Aktivnosti v šoli vzpodbujajo kreativno mišljenje, iskanje rešitev, urjenje ročnih spretnosti in finomotorike, povabijo k izmenjavi mnenj, znanj in vedenj ter tako krepijo tudi socialne kompetence.

 

Arduino je odprtokodno razvojno okolje, ki nudi preproste in različne tehnološke, umetniške in oblikovne rešitve. Primeren je za raziskovanje in učenje, preprost za uporabo in je namenjen predvsem začetnikom, ki se želite pobliže spoznati s področji programiranja in elektrotehnike.

 

Šola novomedijske umetnosti Umetnost danes je namenjen vsem tistim, ki vas zanimata umetnost in tehnologija ter njuno združevanje v povezano celoto in izdelek.

 

Tečaj vodi profesorica likovne vzgoje in izkušena mentorica umetniških delavnic Irena Pamič.

Morda se sliši zapleteno, pa ni! Oči in ušesa na stežaj, akcija, tri štiri zdaj!

 

Začetek Šole novomedijske umetnosti je 1. 10. 2019 in traja do maja 2020.

Število udeležencev je omejeno (največ 5).

CENA: 103,70 EUR/mesec, ki vključuje strokovno mentorstvo, vse materiale in orodja

OBVEZNE PRIJAVE in več informacij na informativnem dnevu in telefonski številki 040 261 931 ali na e-naslovu irenapamic.kulturnik@gmail.com (Irena).

0 Comments

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

1 × three =