Pokličite nas na 041 556 332 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

ENIMATION – Film Tea

ENIMATION FILM: Tea

mladinski pustolovski, in pogovor s Hanno A. W. Slak
7. 11. 2020 / (dostopno ves dan)

Kot preddogodek 10. mednarodnega festivala otroškega in mladinskega filma ENIMATION v sodelovanju Društva za razvoj filmske kulture, Slovenskega filmskega centra in Zavoda MARS Maribor izpostavljamo mladinski domišljijski film Tea. Gozdna pustolovščina nas popelje v svet prijateljstva, upanja in sanj.

Martin je desetletni deček, ki živi v gozdu skupaj s svojimi starši in Dedom. Pozna govorico dreves in gozd je ves njegov svet. Čeprav ima veliko nevidnih škratjih prijateljev, pogreša človeško družbo, dokler se k družini ne preselita nenavadni tujki, Tea in njena mama. Martin se želi cinične in sovražne deklice sprva znebiti, potem pa ji v ključnem trenutku ponudi pomoč. V pravljični lepoti starodavnih gozdov se začne odvijati zgodba o prijateljstvu. A na obzorju se kaže nova nevarnost. V gozdu se čuti napetost, drevesa so nemirna. Bosta Martin in Tea rešila svoj čudežni gozd?
Čarovnija prebiva v srcu. Življenje je čarobno.

 

O FILMU TEA
Hanna Slak / Slovenija / 2007 / 87 min / slovenščina / 6+

Poglej film!

Režija in scenarij Hanna A. W. Slak, igrajo Nikolaj Burger (Martin), Pina Bitenc (Tea), Aleksander Krošl (dedek), Marko Mandič (Martinov oče), Manca Dorrer (Martinova mama), Tanja Šojić (Tejina mama), Senad Bašić (Tejin oče), Žan Marolt (gozdar), fotografija Karina Kleszczewska, glasba Bartek Gliniak, montaža Tomislav Pavlica, oblikovanje zvoka Hanna Preuss, scenografija Katja Šoltes, kostumografija Bjanka Ursulov, maska Tina Šubic Dodočić, producent Frenk Celarc, pridružena producentka Dunja Klemenc, direktorica filma Petra Vidmar, produkcija Gustav Film, distribucija Cinemania group.

 

O AVTORICI HANNI A. W. SLAK
Hanna Antonina Wojcik Slak je slovenska režiserka in scenaristka, rojena v Varšavi na Poljskem. Leta 2003 je diplomirala na AGRFT v Ljubljani. Režirala je več kratkih in celovečernih filmov, večinoma po lastnih scenarijih. Njen kratki film Brez štroma ji je prinesel nagrado za obetavne mlade režiserje na Festivalu filmskih šol v Münchnu, kratki film Zjutro za najboljši študentski film na 2. festivalu slovenskega filma in 10. Juvenalu v Celovcu. Na 3. festivalu slovenskega filma je za diplomski film Predor prejela posebno pohvalo in priznanje. Leta 1999 je prejela priznanje za najbolj obetavnega slovenskega filmskega ustvarjalca leta. S svojim prvim celovečernim filmom Slepa pega je prejela nagrado ekumenske žirije na festivalu v Cottbusu, na festivalu v Sofiji pa je bila nagrajena kot najboljša režiserka. Njen drugi celovečerni film Desperado tonic je bil na 7. festivalu slovenskega filma nagrajen z Vesno za najboljši ton, kot tudi njen tretji celovečerni film Tea na 10. festivalu slovenskega filma.

Dogodek je del 10. mednarodnega festivala otroškega in mladinskega filma ENIMATION, ki se bo odvijal na spletu med 10. in 14. novembrom 2020. Vabljeni tudi na druge dogodke festivala. Več na spletni strani: www.enimation.si.

 

Intervju: Hanna A. W. Slak

 

Ustvarjalni izziv: metulj

Za izziv kliknite na spodnjo sliko.

 

Ustvarjalni izziv: Bitja in deželica

Za izziv kliknite na spodnjo sliko.

 

Za starše

Preberite več s klikom na spodnjo sliko.

 

0 Comments

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*