Delavnica animacije + Enimation Box

Akcija!

Delavnica animacije + Enimation Box

144,90 

Vzgojiteljem in učiteljem ponujamo Delavnico animacije s 50% popustom v primeru nakupa animacijskega stojala in kompleta optičnih igrač Enimation Box.

Redna cena Delavnice animacije: 90,00 EUR, cena v kompletu z Enimation Boxom samo 45,00 EUR.
Redna cena Enimation Box: 99,90 EUR

Cena kompleta s popustom: 144,90 EUR

Kategorija:

Opis

Vzgojiteljem in učiteljem ponujamo Delavnico animacije s 50% popustom v primeru nakupa animacijskega stojala in kompleta optičnih igrač Enimation Box.

Redna cena Delavnice animacije: 90,00 EUR, cena v kompletu z Enimation Boxom samo 45,00 EUR.
Redna cena Enimation Box: 99,90 EUR

Cena kompleta s popustom: 144,90 EUR

Delavnica animacije

Delavnica animiranega filma je namenjena vzgojiteljem in učiteljem, ki želijo svoje programe popestriti z uporabo tehnike animiranega filma. Spoznali bodo proces nastajanja animiranega filma, medpredmetno povezovanje skozi animirani film, potrebno opremo za zajemanje slike in zvoka ter metode dela, ki se jih lahko uporabi pri delu z različnimi starostnimi skupinami in v različnih fazah animiranega filma.

Delavnica animiranega filma nastaja v sodelovanju z Društvom za razvoj filmske kulture in jo vodi mag. Hana Repše (1981). Hana Repše je profesorica likovne umetnosti (PEF MB, Oddelek za likovno umetnost) in magistra umetnosti (ALUO), ki jo zanima predvsem pedagoško delo znotraj sodobnih in marginalnih vizualnih praks. Od leta 2002 se intenzivno posveča delavnicam s področja vizualne umetnosti, od leta 2006 pa predvsem delavnicam animiranega filma za otroke, mlade in druge zainteresirane, v katerih deluje kot mentorica in organizatorka dogodkov s področij kulture in kulturno-umetnostne vzgoje.

Redna cena za 4 urno spletno delavnico znaša 90,00 EUR.

Število udeležencev je omejeno na 10.

Enimation box

Enimation box je odličen pripomoček za spoznavanje in ustvarjanje animiranega filma.

Lesena škatla služi kot snemalno stojalo za kamero in osnovo za sceno animiranega filma. V škatli pa boste našli tudi material za izdelavo 5 starinskih optičnih igrač z navodili.

Komplet je primeren tako za šolske skupine kot za domačo uporabo.

Komplet Enimation Box vsebuje:

  • leseno stojalo za kamero, ki služi tudi kot osnova za sceno animiranega filma
  • material za izdelavo optične igrače taumatrop
  • material za izdelavo optične igrače folioskop
  • material za izdelavo optične igrače slikofrc
  • material za izdelavo optične igrače fenakistoskop
  • material za izdelavo optične igrače zoetrop

Kompletu luč ni priložena.

Optične igrače

Optične igrače so naprave, ki se “igrajo“ z našim vidom. Z njihovo pomočjo naši možgani zaporedno nizanje statičnih slik dojamejo kot gibanje, tako da lahko vidimo gibljivo sliko. Optične igrače so začeli raziskovati v začetku 19. stoletja, z njihovo pomočjo pa se je kasneje razvil animirani film.

Ustvarjanje gibljivih podob je čarobno, zato smo veseli, da vstopaš z nami v ta čudoviti svet.

Škatla optičnih igrač nam ponuja 5 različnih naprav, ki so ljudem včasih pomagale raziskovati, kako deluje vid. Preizkusimo jih tudi sami!

Sestavimo leseno škatlo. Ta nam bo v pomoč pri snemanju slike pod kamero ali pa pred kamero. Kako? Uporabimo telefon ali računalniško tablico in sledimo priloženim navodilom. Animacijo lahko raziskujemo tudi na spletu ali pa se udeležimo kakšnega tečaja animiranega filma, kjer lahko spoznamo več o samem procesu nastajanj animiranega filma, filmskem jeziku in drugih zanimivostih animacije.

Filme, ki smo jih ustvarili, lahko prijavimo na festival ENIMATION. Mednarodni festival otroškega in mladinskega filma vsako lepo povabi mlade avtorje do 19. leta iz vsega sveta, da predstavi svoje filme. Pridruži se še ti!

Kako sestavimo snemalno stojalo

Pri snemanju animiranega filma je zelo pomembno, da je snemalna naprava (fotoaparat, kamera, telefon ali računalniška tablica) pritrjena in se med snemanjem ne premika. Stojalo je zato nepogrešljiv pripomoček.

Filmska scena potrebuje tudi enakomerno osvetlitev. Tukaj si lahko pomagate z raznovrstnimi led lučkami, ročnimi, naglavnimi ali pa tistimi iz nočne omarice.

Priloženo stojalo sestavljamo previdno in pod kotom 90 stopinj, kot kaže ilustracija v navodilih. Prav tako ga po uporabi previdno razstavimo in shranimo v škatli.


Produkt Enimation Box je nastal v sodelovanju Zavoda MARS Maribor in Društva za razvoj filmske kulture in KreatorLab Maribor.