fbpx
Pokličite nas na 041 556 332 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

Spletne fletne

Spletne fletne

225,00

Ste ena tistih družin, ki trenutno živi izven Slovenije, vseeno pa želite ohranjati stik s slovenskim jezikom in slovensko tradicijo?

Spletne fletne delavnice so namenjene družinam, ki želijo spoznavati slovensko kulturno dediščino skozi ustvarjanje hkrati pa krepiti znanje slovenskega jezika.

Spletne fletne delavnice so namenjene družinam z otroki starimi od 5 do 12 let. Izvajajo se enkrat mesečno preko spleta od oktobra do junija, vsaka traja 60 minut. Skupine bomo oblikovali glede na časovni pas, število družin in starost otrok. Vodijo jih mentorji, ki obvladajo tudi angleški oz. nemški jezik in tako otroke lažje navdušijo k sodelovanju. Spletne fletne delavnice v spletni učilnici ponujajo vsak mesec raznovrstne namige za skupno ustvarjanje, prostočasenje in slovensko kulinariko.

Otroci od 5 do 12 leta:

  • Urijo slušno in govorno razumevanje slovenskega jezika;
  • Spoznavajo kulturno dediščino Slovenije;
  • Ohranjajo stik z domovino;
  • Urijo motorične in socialne spretnosti.

Kaj pridobijo družine: 

  • Skupno raziskovanje slovenske kulturne dediščine;
  • Skupno ustvarjanje in timsko delo;
  • Trenutek za kakovostno druženje ter številne ideje, kako kvalitetno preživljati prosti čas z otroki.

Spletne fletne delavnice se izvajajo v manjših, individualiziranih skupinah do 6 družin. Po zbranih prijavah bomo formirali družine v stalne skupine. Skupine bodo optimizirane in prilagojene glede na starost otrok in države v katerih se nahajajo družine. Materiale za delavnice boste prejeli po pošti.

Septembra bomo izdelali leseno/volneno košarico, oktobra se bomo pripravljali na noč čarovnic in izdelali pajkovo mrežo v tehniki makrame, november in december sta namenjena pripravam na praznični čas, zato se bomo posvetili adventnemu koledarju in pripravam voščilnic. V novem letu bomo spoznali Franceta Prešerna in si izdelali usnjene mošnjičke, februar sledi tipičnim pripravam na pustni karneval, marca slavimo Gregorjevo in izdelujemo sveče iz satnic. Aprila nas za Veliko noč obiščejo origami zajčki, maja pa pridne čebelice s panjskimi končnicami. V mesecu juniju si izdelamo naprstno lutko v spomin edinstveni živalici, ki živi le pri nas. Julija in avgusta si privoščimo poletne počitnice, a spletni tečaji / tutoriali za samostojno ustvarjanje in raziskovanje Slovenije bodo na voljo tudi takrat.

Cena:

Cena celoletnega programa 2021/2022 z materiali za 10 delavnic, ki jih prejmete po pošti je 250,00 EUR na družino.

V ceno je vključenih: 

– 10 spletnih delavnic izvedenih preko Google Meet
– fizični materiali za 10 spletnih delavnic, ki jih prejmete po pošti
– poštnina
– dostop do spletne učilnice
– navodila in mentorstvo
– BONUS: 2 spletna tečaja / napotki za samostojno ustvarjanje v poletnih mesecih

 

Plačilo je možno s turističnimi boni ali mesečno na obroke po računu.

Za plačilo v enkratnem znesku, vam podarimo 10% popust (225,00 EUR)

Prijave zbiramo do 1. 9. 2021  Zaradi velikega zanimanja podaljšujemo rok prijave do 5. 9. 2021!

Več informacij: info@marsmaribor.org

Z nakupom celoletnega programa podpirate tudi izvedbe delavnic za otroke v lokalnem okolju, ki jih v Mariboru izvajamo v živo in prek spleta. 

Potrebujete pomoč? Kontaktiraj nas Povejte vaše izkušnje

Deli