Pokličite nas na 031 721 815 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

O LANDARTU

O LANDARTU

Landart je umetniški pojav s konca 60. let. Izvira iz ZDA, v 70. letih pa se je uveljavil tudi v Evropi. Težnja po zbližanju umetnosti z naravo je nastala kot odgovor na pretiran industrijski videz minimalistične umetnosti. Po osnovnih značilnostih ga uvrščamo v konceptualizem, temelji pa na različnih načelih. Gre za odkrivanje človekovega stika z naravo ter postavljanje umetnosti iz galerij v urbane zunanje prostore, s čimer se upre obravnavi umetniškega dela kot tržnega produkta, saj umetniški del landarta ne moremo postaviti v galerijo, kjer bi iskala svoje kupce.
Kot snov za umetniška dela landart uporablja naravni prostor in krajino, tako nekultivirano in nenaseljeno kot tudi kulturno. Drevesa, veje, kamenje, pesek so osnovni elementi, s katerimi ustvarjamo tovrstno umetnost.
Na taboru se pod vodstvom akademske umetnice Alje Krofl podamo na pot ustvarjalnosti. Sami bomo nabrali materiale, domislili koncept in sooblikovali eno ali več skulptur, slik iz narave. Umetnost v objemu miru.

 

Prijavi se zdaj!

0 Comments

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

1 + two =