Pokličite nas na 031 721 815 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

Tečaji

MARSovi tečaji in delavnice

Marsova Izba v Vetrinjskem dvoru je prostor ustvarjanja, druženja ob kreativnem delu, izmenjave izkušenj, mnenj in znanj ter oblikovanja lastnega umetniškega izraza. V različnih terminih, ki so tematsko obarvani, so dobrodošli vsi posamezniki, ki si želijo ustvarjati v prijetnem prostoru v dobri družbi in strokovnimi mentorji.

ENIMATION school: Šola animiranega filma, 8+, mladi, odrasli

Vsak ponedeljek razen med počitnicami, 16.30–18.00, od 16. septembra 2019 do maja 2020

Zavod MARS Maribor skupaj z Društvom za razvoj filmske kulture že od leta 2014 v Mariboru izvaja celoletno šolo animiranega filma, ki je v taki obliki edinstvena v Sloveniji. Namen šole je spodbuditi zanimanje otrok, mladih in odraslih za kakovostne animirane filme.

Delavnice potekajo 1x tedensko in ponujajo raziskovanja različnih tehnik animiranega filma, snemanje gibljivih slik, zvoka ter »pripovedovanje« zgodb in kratkih idej v obliki animacije.

Preko različnih aktivnosti, iger, ogledov in pogovorov ter praktičnega dela celovito spoznavamo umetnost animiranja in animiranih filmov. Udeležence spodbujamo h kritičnemu mišljenju, z aktivnostmi pa pripomoremo tudi k razvijanju empatije, radovednosti in ustvarjalnosti. Pri samem delu povezujemo klasične likovne tehnike z uporabno novih medijev. Na ta način ustvarjamo vez med novimi in klasičnimi orodji, preko katerih ohranjamo in spodbujamo razvoj ročnih spretnosti in finomotorike. Delo poteka v skupinah, ker je za kvalitetni končni izdelek potrebno veliko dela, ki zahteva paleto znanj iz različnih umetniških, znanstvenih in tehničnih področij. Na ta način spodbujamo tudi kakovostno komunikacijo in krepimo socialne kompetence.

Šola je namenjena otrokom, mladim in odraslim, ki se želijo izobraževati v umetnosti animiranega filma. Zahtevnost je prilagojena starosti udeleženca. Z animiranimi filmi, ki jih ustvarjamo v ENIMATION school, se udeležujemo filmskih, tekmovalnih in ljubiteljskih, festivalov širom po svetu.

Šolo vodi izkušena mentorica animiranih filmov mag. Hana Repše, delavnice vodijo še Brina Fekonja, Nina Kojc, Vojka Miklavc in Lucija Smodiš, mentorice animiranih filmov in pedagoginje različnih pedagoških smeri.

Naučimo se ustvarjati animirane filme. Ja, čisto zaresne!

Število udeležencev je omejeno.

CENA ŠOLE: 30 €/mesec

OBVEZNE PRIJAVE in več informacij na informativnem dnevu ali na telefonski številki 041 556 332 ali na e-naslovu hana@enimation.si. (Hana).

ENIMATION school se izvaja pod okriljem Društva za razvoj filmske kulture v sodelovanju z Zavodom MARS Maribor.

 

 

UMETNOST DANES: Šola novomedijske umetnosti, 10+, mladi, odrasli

Vsak torek razen med počitnicami, 16.00–18.00, od 17. septembra 2019 do maja 2020

V želji spodbuditi mlade in odrasle k spoznavanju in ustvarjanju novomedijske umetnosti, Zavod MARS Maribor že drugo leto zapored organizira Šolo novomedijske umetnosti (prej Arduino). Izraz novomedijska umetnost zajema različna umetniška dela in prakse, ki se ukvarjajo z novomedijskimi tehnologijami ob svojem nastanku.

V celoletnem programu se bomo 1x tedensko srečevali v manjši skupini do 5 udeležencev, saj delo zahteva veliko individualnega pristopa. Začeli bomo z uvodom v novomedijsko umetnost s primeri, nadaljevali z uvodom v delovanje mikrokontrolerja Arduino, nato pa se ukvarjali s praktičnim delom z mikrokontrolerjem in s preprostimi primeri elektrotehnike ter s snovanjem in z realizacijo lastnega projekta, ki ga bomo predstavili na zaključni razstavi.

Aktivnosti v šoli vzpodbujajo kreativno mišljenje, iskanje rešitev, urjenje ročnih spretnosti in finomotorike, povabijo k izmenjavi mnenj, znanj in vedenj ter tako krepijo tudi socialne kompetence.

Arduino je odprtokodno razvojno okolje, ki nudi preproste in različne tehnološke, umetniške in oblikovne rešitve. Primeren je za raziskovanje in učenje, preprost za uporabo in je namenjen predvsem začetnikom, ki se želite pobliže spoznati s področji programiranja in elektrotehnike.

Šola novomedijske umetnosti Umetnost danes je namenjen vsem tistim, ki vas zanimata umetnost in tehnologija ter njuno združevanje v povezano celoto in izdelek.

Tečaj vodi profesorica likovne vzgoje in izkušena mentorica umetniških delavnic Irena Pamič.

Morda se sliši zapleteno, pa ni! Oči in ušesa na stežaj, akcija, tri štiri zdaj!

Število udeležencev je omejeno (največ 5).

CENA: 103,70 EUR/mesec, ki vključuje strokovno mentorstvo, vse materiale in orodja

OBVEZNE PRIJAVE in več informacij na informativnem dnevu in telefonski številki 040 261 931 ali na e-naslovu irenapamic.kulturnik@gmail.com (Irena).

 

 

RISBA IN SLIKA: Šola likovne umetnosti, 12+, mladi, odrasli

Vsaka sreda razen med počitnicami, 16.00–19.00, od 18. septembra 2019 do maja 2020

Šola likovne umetnosti je celoletno izobraževanje, ki začetnikom in tistim s predznanjem nudi celovito in poglobljeno obravnavo likovne teorije, spoznavanja različnih risarskih in slikarskih pristopov, osnove in nadgradnjo risanja, slikanja, viziranja, prostorskih ključev, krokijev, skic, mešanja barv, risanja in slikanja po modelu ter krajine. Pod strokovnim vodstvom bomo spoznavali dela in življenje mojstrov in mojstric likovne umetnosti skozi zgodovino, obiskovali razstave in se učili vrednotiti likovna dela. Umetniško izražanje zahteva celega človeka in poznavanje mnogoterih področij, ki jih bomo odkrivali skozi pogovore. Anatomija, filozofija, fizika, matematika, poezija … naša šola so poglobljena druženja, ki odpirajo nove svetove in povezujejo.

Tečaj je namenjen mladini in odraslim, začetnikom in tistim, ki želijo svoje znanje risbe in slike nadgraditi oziroma se pripraviti na sprejemne izpite na likovnih šolah ali Akademiji.

 

Šolo vodi likovna pedagoginja Irena Pamič.

Vsaka sreda je likovna sreda!

CENA: 115,90 EUR/mesec, ki vključuje vse materiale in orodja, model ter znanje in vedenje, ki ga delimo z vami

OBVEZNE PRIJAVE in več informacij na informativnih dnevih in na telefonski številki 040 261 931 ali na e-naslovu irenapamic.kulturnik@gmail.com (Irena).

 

USTVARJALNI VRTILJAK: Ustvarjalna druženja za mlade

Vsak četrtek, 16.00–18.00, od 19. septembra 2019 do maja 2019

Ustvarjalni vrtiljak so druženja, namenjena različnim interesnim skupinam mladih, starih od 13 do 29 let. Spoznavamo različne tehnike v oblikovanju, likovnih smereh, starih obrteh in v skupini ustvarjamo. Lotevamo se zanimivih projektov, izdelujemo scenske elemente, se brusimo v ročnih spretnostih, predvsem pa se družimo. Delavnice spodbujajo sodelovanje, izmenjavo znanj, idej in mnenj.

Ustvarjalni vrtiljak vodi Lana Erlač, mentorice Zavoda MARS Maribor in drugi sodelavci.

Na Ustvarjalnem vrtiljaku ni napačnega vprašanja, ker se vsi učimo od vseh.

CENA: brezplačno

OBVEZNE PRIJAVE in več informacij na telefonski številki 031 883 870 (Lana).

Program sofinancira Mestna občina Maribor.

utrinki

Program je sofinanciran s strani Mestne občine Maribor in EU – Evropskih socialnih skladov.

Dogodki

 

No event found!