fbpx
Pokličite nas na 041 556 332 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

(Po)ustvarjalnice

(Po)ustvarjalnice

Zavod MARS Maribor organizira in izvaja različne kulturne dogodke z delavnicami, za otroke in družine. S tem želimo spodbujati celosten razvoj posameznika in skupnosti, saj si v prihodnosti želimo odgovornega in angažiranega državljana, ki je fleksibilen, praktičen in sposoben hitrega
odzivanja oz. prilagajanja na dogajanje in tehnični razvoj družbe. Do tega pripeljemo s spodbujanjem in razvojem veščin v otroštvu in sicer tako, da otrokom omogočimo kakovostno izkušnjo proste in vodene igre,  raziskovanja, spoznavanja materialov in rokovanja z orodji ter spoznavanja
kulturnih vsebin iz področij knjige in bralne kulture, kulturne dediščine, vizualne umetnosti, gledališča in drugih. Marsove (po)ustvarjalnice so del dogodkov Sobote za družbo.

Sobote za družbo na Marsu so prijetna doživetja, v katerih se ob knjigi, filmu, plesu, gledališču, glasbi, kulturni dediščini in vizualni umetnosti srečujemo vse in vsakršne družine ter posamezniki, ki si želimo prijetne bližine. Vsi dogodki so organizirani premišljeno, strokovno in vzgojno, z namenom spodbujanja razvoja, radovednosti, ustvarjalnosti, vedoželjnosti ter zavedanja kulture in umetnosti.

S ciljem razvijati kontinuiran kulturno-izobraževalni program v Vetrinjskem dvoru v sklopu projekta Marsovih (po)ustvarjalnic razvijamo MARSovo valuto Kulturni žetonček.

Razvoj projekta Marsove (po)ustvarjalnice in dogodkov Sobote za družbo so podprti s strani Republike Slovenije, Ministrstva za kulturo, Centra za kreativnost in Evropske unije – iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (Sklop A1).

www.eu-skladi.si

utrinki