fbpx
Pokličite nas na 041 556 332 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

Prostovoljstvo

Delavnice Land art, 2.-4. avgust, Velenje

 

 

Delavnica Land art, soustvarjanje naravne skulpture Mama narava, bo potekala med 2. in 4. 8. 2021, v Letnem kinu Velenje in na lokaciji postavitve ob Škalskem jezeru v Velenju.

Delavnica je namenjena mladim med 15. in 29. let in umetnikom vseh starosti. Udeleženci, ki niso iz Velenja, bodo imeli možnost brezplačnega bivanja v Hostlu Velenje, prav tako bomo pokrili nastale potne stroške do Velenja. Za prehrano bo poskrbljeno, malice v Okrepčevalnici Ribiški dom Velenje. Delavnica, skupno ustvarjanje in druženje bo potekalo čez cel dan, točen urnik delavnic dobite ob prijavi.

Delavnica je namenjena mladim, ki si želijo ustvarjati v naravi iz naravnih materialov, spoznati veščine pletenja iz vrbja in pridobiti umetniško izkušnjo.

Pri raziskovanju vsebine se bomo posvetili odnosu do narave in znotraj tega skupaj z umetnikom razmišljali o povezavi narave in umetnosti. Land art je umetniška veja, pri katerem sta krajina in umetniško delo neločljivo povezana.

Poleti bomo spletli naravno skulpturo, žensko ležečo figuro. Zemlja, mama narava, muza, skulptura iz vrbja in upogljivega šibja ter zasajenih avtohtonih plezalk, cvetlic. 

Naravna skulptura Mama narava ustvari zanimiv prostor, kjer umetniško delo živi z naravo. Ustvarjalni proces in lastnosti materialov narekujejo podobo, tempo in energijo dela. Potek projekta je zamišljen kot odprt atelje v naravi, enomesečna umetniška akcija, soustvarjanje mladih ustvarjalcev in umetnikov vseh starosti. Prostor namenjen umetniškemu procesu, pogovorom in izmenjavi znanj. 

PRIJAVE:

Prijave zbiramo do sobote, 31. julija 2021!

Prijavi se!

 

Za več informacij glede delavnice se lahko obrnete na Tanjo Veber na tanja.veber@gmail.com, 031 257 508.

 

Vabljeni tudi na OTVORITEV NARAVNE SKULPTURE MAMA NARAVA NA FESTIVALU KUNIGUNDA – SREDA, 25. 8. 2021 ob 16.00 (glasbeni performans), Letni kino Velenje, Škalsko jezero.

 

Mentorji in predavatelji na delavnici: 

Alja Krofl, akademska slikarka, vodja projekta

Tanja Veber, mladinska delavka

 

Umetniški projekt nastaja v sodelovanju z Mladinskim centrom Velenje, Društvom velenjski raziskovalni studio VENERA,  Zavodom MARS Maribor ter drugimi društvi in umetniki. Sofinancira Mestna občina Velenje

 

 

Prijava do 31. 7. 2021

Prijavnica