Pokličite nas na 031 721 815 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

Prostovoljstvo

Prostovoljstvo v Vilinskem mestu 2019

Si želiš postati del zgodbe Vilinskega mesta 2019, festivala ustvarjanja, druženja in svetlobe?

Postani naša prostovoljka, naš prostovoljec!

 

Festival Vilinsko mesto 2019 bo potekal med 29. 11. in 28. 12. 2019 na dvoriščih, trgih in ulicah mesta Maribor. Glavno srečevališče vseh nas, ki iščemo prijetno razvedrilo v prijazni družbi, ob zgodbah spletenih okoli ognjišča, razpletenih v igranje, ples, branje, ustvarjanje, uživanje v glasbi, predstavah in filmih bo v VILINSKEM DVORU (Vetrinjski dvor, Vetrinjska ulica 30).

Vilinski dvor ponudi različne dejavnosti na VILINSKEM ODRU, v VILINSKI ČITALNICI IGRALNICI in v VILINSKIH DELAVNICAH.

Pri izvedbi festivalskih aktivnosti so nam v veliko pomoč posamezniki, ki se vključujejo s prostovoljskim delom in na tak način prispevajo k skupnosti, obenem pa krepijo tudi svoj osebni in profesionalni razvoj.

 

Vključite se lahko v tri različne vsebinske sklope:

֎ VILINSKA ČITALNICA IGRALNICA vabi najmlajše na branje, igranje, raziskovanje čutov in pravljico,

֎ IZBA pripravlja dogajanje, obarvano s kulturno dediščino in z rokodelstvom, s prikazi starih obrti – skupaj bomo ustvarjali, pekli, prerokovali in praznovali po starih običajih,

֎ UMETNIŠKA SOBANA pa ponuja umetniške izzive v različnih tehnikah, tradicionalnih in sodobnih, za vse, ki si želijo izraziti svojo notranjo čud in pogled na svet, kakršnega občutijo.

 

K sodelovanju vabimo vse, ki bi si želeli postati prostovoljci_ke na festivalu Vilinsko mesto in skupaj z nami ustvarjati praznično dogajanje v mestu, zaželeno ves čas festivala ali vsaj 5 dni. O točnih datumih in terminih dela se bomo dogovorili med pripravami na prostovoljsko delo, ko bomo skupaj pripravili urnike.

 

Pred pričetkom prostovoljskega dela vas vabimo na izobraževanje za prostovoljce, ki bo potekalo v torek, 26. 11., od 17. do 20. ure v Vetrinjskem dvoru (Vetrinjska ulica 30, Maribor). Del priprav na prostovoljsko delo je tudi sodelovanje in druženje v Vilinski čitalnici igralnici v sredo 27. 11. ali v četrtek 28. 11. med 16. in 19. uro. Udeležba na izobraževanju je obvezna, saj se bomo na tak način spoznali in uskladili naša pričakovanja za skupno sodelovanje.

 

Prostovoljstvo na festivalu poteka pod okriljem Zavoda MARS Maribor. Pred pričetkom festivala bomo sklenili dogovor o prostovoljskem delu, po zaključku pa boste prejeli potrdilo o prostovoljskem delu na festivalu Vilinsko mesto, kar je lahko odlična delovna referenca. Potnih stroškov vam, žal, ne bomo mogli povrniti, prav tako boste morali sami poskrbeti za prenočišče, če prihajate od drugod. Pogoj za opravljanje prostovoljskega dela na Vilinskem mestu je starost vsaj 15 let.

 

Prijavite se lahko do ponedeljka, 25. novembra 2019, s prijavnico, ki jo najdete ob strani.

 

Za vsa morebitna vprašanja in informacije smo vam na voljo. Kontaktirate lahko koordinatorko prostovoljcev in prostovoljk, Nino Kojc, 031 449 024 ali nina.kojc1@gmail.com.

 

Veselimo se srečanja z vami, sodelovanja in nepozabnih doživetij!

 

Prijava k sodelovanju do 25. 11. 2019