fbpx
Pokličite nas na 041 556 332 ali nam pišite na info@marsmaribor.org

Žiga Pavlovič

Žiga Pavlovič

Predstavitev umetnika – oblikovalec interakcij in kreativni vodja Kibla2Lab Žiga Pavlovič – interaktivna igra Podaj blagožitja*

Žiga nam predstavlja dejavnosti projekta RUK – medijskega laboratorija Kibla2Lab in interaktivno instalacijo z naslovom Podaj blagožitja*.

RUK je mreža raziskovalnih centrov umetnosti in kulture na presečišču sodobnih tehnologij, znanosti in gospodarstva. V tem interdisciplinarnem vozlišču se razvijajo inovativni produkti in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Mreža centrov RUK je sestavljena modularno iz treh lokalno-regionalno-nacionalno-mednarodno umeščenih platform DDT, PiNA in KIBLA, ki kapilarno vpenjajo akterje iz svojih okolij, platform in mrež. V partnersko sodelovanje se uvrščajo znanstvene organizacije in institucije, podjetja, univerze in druge izobraževalne institucije.

Žiga Pavlovič (alias Darian Medved / Ljubljana, 1987) je samostojni interakcijski dizajner, programer, maker in promotor novih tehnologij. Večina njegovega dela se nanaša na področje virtualne, nadgrajene in mešane realnosti, od leta 2019 pa tudi na področju praktične umetne inteligence, »affective computing« in interaktivnih inštalacij. Kot mentor sodeluje s Fablab Maribor pri pripravi DIY delavnic in izobraževanju uporabe digitalne fabrikacije.

https://www.mcruk.si

Interaktivna igra Podaj blagožitja*

Zamisli si svojo video igro in ustvari junaka

0 Comments

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*