3D oblikovanje z Marijanom Mirtom

Dogodek je potekel

Na čisto novi delavnici vas vabimo v digitalni ustvarjalni svet, kjer bomo spoznavali osnove 3D oblikovanja in tiska! S pomočjo tabličnih računalnikov bomo oblikovali unikatne 3D predmete. Delavnica je zelo aktualna in primerna za vse, ki si prizadevate čas na elektronskih napravah preživeti koristno in ustvarjalno!
Spoznali bomo koncepte in orodja za oblikovanje tridimenzionalnih objektov in spoznali osnove 3D tiska. S pomočjo enostavno dostopnih aplikacij na tabličnih računalnikih bomo ustvarili različne objekte po lastni domišljiji. Spoznali bomo postopek priprave datotek za 3D tiskanje in si ogledali postopek tiskanja izdelkov. Akademski kipar in večkratni nagrajenec, Marijan Mirt, bo delil svoje bogate izkušnje in nasvete za ustvarjanje umetniških del v 3D formatu.

Vabimo vas, da se v soboto, 2. 3. 2024 v prostorih Vetrinjskega dvora med 10.00 in 13.00 udeležite ustvarjalne delavnice pod mentorstvom akademskega kiparja Marijana Mirta.

Zakaj se udeležiti delavnice?

 • Spoznajte enostavna digitalna orodja za oblikovanje 3D objektov.
 • Spoznajte osnove tiska na 3D tiskalnik.
 • Ustvarjajte v sproščenem in prijetnem vzdušju.
 • Spoznajte, kako pametne naprave lahko koristno uporabljamo kot orodje za delo!
 • Pridobite nova znanja!

Delavnica je primerna tako za začetnike, kot tudi za že obstoječe ljubitelje 3D oblikovanja, ki želijo razširiti svoje znanje. Vabimo vse umetnike in kreativce, ki jih zanima uporaba sodobnih tehnologij v svojem ustvarjanju. Pridruži se lahko vsakdo, ki želi spoznati postopek 3D tiskanja in izdelati svoje unikatne predmete. Število mest je omejeno! Na delavnici bodo udeleženci prejeli ves material in pripomočke, poskrbljeno pa bo tudi za dobro vzdušje.Po delavnici bo mogoče v dogovoru z mentorjem izdelke tudi odtisniti.

Sobotne delavnice za družine in druge zainteresirane pod skupnim imenom Sobota za družbo ponuja obiskovalcem tudi igralni kotiček, igre za najmlajše in ustvarjalne priložnosti za mlade in odrasle. Za dobro počutje bomo poskrbeli s čajem, kavo in kakšno kulinarično posebnostjo. Naj bo vzdušje ustvarjalno, domačno in polno navdiha.

Prijave: Zaradi omejenega števila mest vas prosimo, da se predhodno prijavite s plačilom kotizacije do 29. 2. 2024.

Če je mogoče, naj imajo udeleženci svoje prenosne računalnike ali tablice.


Cena:
20,00 € / posamezna, 35,00 € / pripelji prijatelja (cena velja za 2 udeleženca). Vsi materiali so vključeni v ceno.

 

 


O mentorju:
Marijan Mirt je avtor več javnih skulptur doma in v tujini. Ukvarja se s kiparstvom, slikarstvom, z računalniškim oblikovanjem, s fotografijo in z likovno pedagogiko. Magistriral je na Akademiji likovnih umetnost v Zagrebu in se leta 2000 preselil v Maribor.  Pripravil je več kot trideset samostojnih in skupinskih razstav.  Prejel je številne nagrade in priznanja, med drugim priznanje Riharda Jakopiča leta 2020 in leta 2023 Glazerjevo listino, zlato medaljo za kiparstvo na pariškem Salon des Beaux Arts du Carrousel, Louvre 2017 in Orangeria v Palais de Luxembourg 2022 ter štirikrat nagrado DLUM 2013, 2017, 2018 in 2019.

Dogodek organizira Zavod MARS Maribor v sodelovanju z ustvarjalcem Marijanom Mirtom.

  Podrobnosti o dogodku

  2. marca, 2024 10:00
  2. marca, 2024 13:00
  Vetrinjski dvor
  Vetrinjska ulica 30, Maribor

  Organizira

  Zavod Mars Maribor
  info@marsmaribor.org
  041556332